Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG je free-to-play a okamžitě bylo nejhranější hrou na Steamu! Jakých novinek jsme se dočkali?

Datum 12. ledna bylo avizované jako datum vydání PUBG jako free-to-play hry. Kromě toho si vývojáři připravili i nový patch, který přináší do hry novinky, jež se zaměřují zejména na pomoc novým hráčům. Vedle nich se ale dočkáme i nového typu předmětů. Co dalšího si pro nás vývojáři nachystali?
Jedna z novinek nového patche létající dron
Jedna z novinek nového patche létající dron
Zdroj: PUBG Corp.

Jednou z hlavních novinek nového patche je přechod na F2P. Ode dneška je hra zdarma, nicméně pro hraní customek či rankedů budou hráči potřebovat BATTLEGROUNDS Plus účet. Ten automaticky obdrží všichni ti, kdo si již dříve koupili plnou verzi hry. Kromě toho získají i unikátní kosmetické předměty.

Další novinkou je tzv. Tactical Gear. Jedná se o zcela novou kategorií předmětů, které mají za cíl hráčům přinést nové herní možnosti. Tyto předměty budou hráči využívat místo primárního slotu zbraní. V patchi 15.2 se dočkáme rovnou dvou takových předmětů, prvním z nich je Dron. Ano, hráči budou moci z bezpečné vzdálenosti prozkoumat terén, dokonce si budou moci dronem dovézt předmět. Výjimku ovšem tvoří air dropy a boxy po mrtvých hráčích, ty si hráči musí vylootit sami. Tato novinka bude dostupná ve všech mapách, neměla by ovšem být součásti ranked zápasů. Dron půjde i sestřelit, zničený dron si hráči ovšem budou moci opravit.

Druhým předmětem, který bude patřit do této kategorie, je EMT Gear. V podstatě se jedná o předmět, jenž zvýší účinnost uzdravovacích předmětů. Hráči získají tyto pasivní bonusy:

  • Med Kit, First Aid Kit a bandáže se aplikují po 3 sekundách
  • Sestřelený spoluhráč se zvedne po 3 sekundách
  • Hráči se při použití healovacích předmětů pohybují rychleji
  • Bandáže a First Aid Kit mohou hráče dohealovat do maxima
  • Med Kit dá hráčům taktéž plný boost
  • Hráči s tímto zařízením budou moci healovat své zraněné spoluhráče
Druhý Tactical Gear - EMT Gear
Druhý Tactical Gear - EMT Gear
Zdroj: PUBG CORPORATION

Je velkým otazníkem, zda se tyto předměty ve hře uchytí. Zatímco EMT může nabídnou velice velkou strategickou výhodu (zvednutí sestřeleného hráče po 3 sekundách je oproti klasickým 10 sekundám velký rozdíl), dron za cenu jedné zbraně již není tolik zajímavý.

Do hry přichází i nový mód, který hodně pomůže novým hráčům –⁠ tutoriály. Ty se budou odehrávat na několika mapách. První z nich je základní trénink, hráči si zde procvičí pohyb, lootování, střílení a házení všech typů granátu. Další z nich je zápas s boty, kde bude hráč bude čelit 99 soupeřům v podobě botů. Aktuálně je zde limit 10 zápasů na účet. Došlo i k vylepšení tréninkové mapy, hráči si nově budou moci vybavení vyvolat, jako v custom games, a nemusí ho složitě hledat na mapě. Změní se i střelnice, která nyní bude pro každého hráče zvlášť.

Důležitých změn se dočká i DBNO status (sestřelení) a zvyšuje se také čas krvácení. Vaši spoluhráči tak mají více prostoru se k vám dostat a zvednout vás opět na nohy. Pokud vás zajímají změny po vizuální stránce, pak doporučujeme shlédnout přiložené video. Všechny změny naleznete na tomto odkaze.

Zdroj: pubg.com
Štítky: PUBG update
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!