Přejít k hlavnímu obsahu

Někdejší ostrostřelec se vrací k AWP, příchod do ENTERPRISE pro něj bude velkou zkouškou

12. 1. 2022 | 12:58 Counter-Strike 2 Přestup
Poslední díl dnešní trilogie je na světě. Po rozloučení s oskarem a přivítání forsyyho u SINNERS bylo na čase, abychom se oficiálně dozvěděli také novou posilu ENTERPRISE. Také v tomhle případě se jakékoliv spekulace nerozcházely s realitou a do tábora EP míří hráč, od kterého se to nejvíce očekávalo.
Dominik 'NIO' Maxian
Dominik 'NIO' Maxian
Zdroj: ENTERPRISE esports

Prvotřídní odstřelovač, to je jedna z nejdůležitějších součástí každého pořádného týmu. s1mple, sh1ro, ZywOo, device, Jame nebo cadiaN, to jsou všechno hlavní články jedněch z nejlepších týmů světa. Jinak tomu ale není ani na domácí scéně. Tomáš 'oskar' Šťastný patřil k nejlepším hráčům SINNERS, David 'forsyy' Bílý táhnul ENTERPRISE, Dominik 'blogg1s' Janita je hlavní hvězdou eSuby a Lukáš 'capseN' Koláčný nebo Martin 'zur1s' Sláma také patří mezi nejvýraznější hráče, co se řeči statistik týče. Pokud vám tedy jeden takový hráč z kádru odejde, nemusí být vůbec jednoduché hledat jeho náhradu.

Když se začalo mluvit o odchodu oskara ze SINNERS a následném vykoupení forsyyho ze sestavy nejbližšího konkurenta ENTERPRISE, tak se hned začalo spekulovat nad tím, kdo by druhého jmenovaného mohl nahradit. Blogg1s a capseN pokračují ve svých angažmá z loňského roku, hledat se tedy muselo jinde. Nakonec tak volba padla na někoho, kdo v posledních letech hlavní AWP vůbec nehrál. Dominik 'NIO' Maxian s nejúdernější zbraní ve hře dlouho zářil, během roku a půl v eSubě však pouze sekundoval blogg1sovi. Jak ale prozradil v rozhovoru během MČR, v současné metě jej začalo lákat se k AWP vrátit.

Tuhle informaci ENTERPRISE využili a 22letého hráče začali lanařit do svých řad. Pro NIA jde tak o ideální možnost se vrátit ke své milované zbrani, navíc na jedné z nejlepších adres současné domácí scény. Tlak na něj bude vyvinut velký, protože nahradit forsyyho nebude vůbec snadné, tým však nebyl v posledním půlroce pouze o jednom hráči a kvality sám NIO, na boje o medaile na domácí scéně, bezesporu má. Jedinou otázkou je, jak si povede v mezinárodní konkurenci. Velká zkouška to bude pro něj i jeho parťáky.

ENTERPRISE se aktuálně nachází na 39. příčce světového žebříčku a mají před sebou spoustu důležitých turnajů. Už příští týden si odbydou premiéru, když vykročí do hlavní části Elisa Invitational Winter.

Sestava týmu ENTERPRISE:

 Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
 Česká republika Robert 'manguss' Kapser
 Slovensko Andrej 'Adejis' Kameništiak
 Slovensko Matúš 'matys' Šimko
 Slovensko Dominik 'NIO' Maxian

 Rusko Aleksey 'Nevar' Voronov – trenér

Štítky: ENTERPRISE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.