Přejít k hlavnímu obsahu

Pinnacle Winter Series se loučí i s druhým CZ/SK týmem, ENTERPRISE nestačili na Finest

20. 1. 2022 | 09:00 Counter-Strike 2 Live coverage
Z hordy startujících turnajů tu jako další máme Pinnacle Winter Series. Další ze soutěží od Relog Media opět garantuje postup na LAN Sweet LAN, kromě toho je ve hře krásných 84 tisíc dolarů. Mezi účastníky tentokrát nenajdeme SINNERS, ale i přesto bude komu fandit. Z řad týmů se představí ENTERPRISE a eSuba, mezi jednotlivci budou usilovat o úspěch také dva slovenští střelci, STYKO a Zero.
NIO + Adejis
NIO + Adejis
Zdroj: sociální sítě týmu

Pinnacle Winter Series startuje prvním turnajem a české a slovenské barvy budou u toho. Celá soutěž je složená z 28 pozvaných týmů do různých částí, ve vyšší dvanáctce bohužel svého zástupce nemáme, takže všichni čeští a slovenští střelci musí začínat hezky od začátku. O motivaci je však postaráno, protože díky tomu mají více šancí se posunout v HLTV žebříčku a ještě k tomu tento turnaj finančně oceňuje také dílčí úspěchy. Za úspěch v úvodní fázi, tedy pětikolovém swissu, si každý tým odnese 2 tisíce dolarů. Celý průběh turnaje můžete sledovat na dvou souběžných livestreamech (1, 2).

1. kolo – pondělí 17. ledna

Hrací dny startují vždy v 9 ráno, ale naši zástupci se do akce dostanou až po poledni. Jako první na server vlétnou ENTERPRISE, kteří bohužel musí nastoupit se systemem namísto mangusse. Soupeřem jim bude ruská sestava GMT Esports. Odpoledne vykročí na svoji další pouť eSuba, u které bude dost záležet na tom, jak se jí vydaří předchozí zápas v kvalifikaci na Thunderpick Bitcoin Series. Portugalský SAW bude hodně těžkým soupeřem na úvod. Finálním lákadlem prvního dne swissu bude střet dvou mezinárodních týmů a někdejších slovenských spoluhráčů, Zera a STYKA. Druhého jmenovaného čeká premiéra za Apeks.

2. kolo – úterý 18. ledna

První den letošní sezóny pro české a slovenské týmy nebyl vůbec úspěšný. Napříč dvěma turnaji nezískali ze čtyř zápasů ani jednu výhru, což se budou snažit odčinit v druhém dni Pinnacle Winter Series. Totéž se týká STYKA, který při premiéře nestačil na Zerův tým GamerLegion. Nyní ale jdeme na pokračování, hned v úterý swiss míří do 2. kola. Poražené týmy si kvůli pondělním výsledkům musely přivstat, začínáme již od 9 hodiny ranní. ENTERPRISE si budou snažit spravit chuť proti OneTap Gaming, STYKO proti MASONIC a eSuba o pár hodin později proti týmu Finest. Česko-slovenský program uzavře Zero duelem proti Savage.

    3. kolo – středa 19. ledna

    Úterý přineslo vítězství na dvou frontách, tři ze čtyř našich zástupců tak mají po dvou kolech bilanci 1-1. Jediný, kdo ještě výhru nezískal, je eSuba, která si tak ve středu musí přivstat. Její zápas s rumunským týmem OneTap Gaming totiž odstartuje celý program. V poledne se dočkáme druhého pikantního duelu tohoto turnaje, Zero a jeho tým GamerLegion tentokrát vyzve česko-slovenskou smečku ENTERPRISE. O druhou výhru budou usilovat také Apeks v čele se STYKEM, jejichž soupeřem bude odpoledne ukrajinský tým EC Kyiv.

    4. kolo – čtvrtek 20. ledna

    Čtvrté kolo swissu je tady a bohužel už se budeme bavit pouze o třech našich zástupcích. eSuba se po třech prohrách a jediné nevyhrané mapě s turnajem rozloučila, stejně jako s uzavřenou kvalifikací na Thunderpick Bitcoin Series. Další hráči a týmy jsou však stále ve hře, ačkoliv dva z nich mají také nůž na krku. ENTERPRISE navíc do čtvrtého zápasu dostali těžké soupeře v podobě týmu Finest. O poznání větší šance na udržení mají Apeks se STYKEM, kteří vyzvou OneTap Gaming, s nimiž už hrály oba CZ/SK celky. Jako jediný bude již dnes bojovat o postup Zero a jeho tým GamerLegion, který se odpoledne postaví týmu Unique.

    Harmonogram dnešních zápasů:

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.