Přejít k hlavnímu obsahu

Čtvrtina ročního HDP pro ČR? Microsoft kupuje Activision Blizzard za daleko víc!

18. 1. 2022 | 17:06 Zajímavost
Společnost Microsoft spolu se svou Xbox divizí oznámila zajímavou novinku v podobě odkoupení herního vydavatelství Activision Blizzard. Tento obchod dle údajných spekulací dosahuje hodnoty 68,7 miliardy dolarů, čímž jde jednoznačně o největší obchod v herním průmyslu.
Activision Blizzard se přidává do Xbox rodiny
Activision Blizzard se přidává do Xbox rodiny
Zdroj: Twitter

Pokud vám herní studio Activision Blizzard nic neříká, připomeneme, že toto studio stojí za legendárními projekty World of Warcraft, Diablo, StarCraft či novějšími značkami Overwatch a Call of Duty. V poslední době se se na toto studio valila kritika, ať již šlo o početné skandální obvinění proti sexuálnímu obtěžování nebo odchod dlouholetých klíčových zaměstnanců.

V rámci obchodu bylo potvrzeno, že herní studio se bude zodpovídat Philu Spencerovi, který je aktuálním CEO divize Microsoft Gaming.  Kromě toho bychom měli přivítat v předplaceném katalogu Xbox Game Pass nové tituly, nicméně konkrétní změny ukáže až čas.

To, že v rámci akvizice jde o obrovskou sumu, potvrzuje i fakt, že obchod přesahuje hodnotu čtvrtiny ročního HDP České republiky. Dosud největší obchod v herním průmyslu zrealizovala společnost Take-Two, která koupila herní studio Zynga za 12,7 miliard dolarů, koupě se uskutečnila týden nazpět. Zynga se zaměřuje především na mobilní hry a je mimo jiné i tvůrcem populární hry Farmville.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!