Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2021: frozen (#1)

25. 1. 2022 | 19:00 Counter-Strike 2 Žebříček
Finále je tady! Po vyhlášení oskara 3. nejlepším a NEOFRAGa 2. nejlepším hráčem CZ/SK hráčem za rok 2021 bylo naprosto jasné, kdo opět po roce celý žebříček ovládne. Slovenská hvězdička frozen patřil mezi hlavní tahouny svého týmu a statisticky nebyl vůbec daleko za ropzem. Pro celý jeho tým šlo o neúspěšný rok, on sám si však opět držel vysoký standard. Jelikož je aktuálně frozen na bootcampu, tak se na parádní rozhovor můžete těšit až za několik dní. I přesto vás ale neochudíme o průřez jeho uplynulých měsíců.
frozen
frozen
Zdroj: PLAYzone / HLTV.org

David 'frozen' Čerňanský odešel do světa na začátku roku 2019 a jen po dvou měsících ve svém prvním mezinárodním angažmá se stěhoval do mousesports, dnes organizace známé jako MOUZ. Aktuálně má tedy za sebou již tři kompletní sezóny na světové scéně, a to i přesto, že je mu stále teprve 19 let. Již v první sezóně potvrdil předpoklady velkého talentu světové scény a za celý rok zaznamenal HLTV Rating 1.16. V následující sezóně sice klesl na 1.07, s týmem ale zažil úspěšnější období, kdy se skoro půl roku MOUZ nacházeli v TOP 5 světového žebříčku. 2. místo je dodnes maximem týmu pod křídly německé organizace.

V roce 2021 šel frozen výkonnostně opět nahoru, sezóna to však byla pochmurná. Na začátku sezóny se tým musel potýkat s výměnou in-game leadera, po dvou měsících práce se MOUZ ale podařilo se vyhrát Snow Sweet Snow #3. Následně ovládli RMR turnaj FLASHPOINT a vypadali velice dobře, od té doby ale šli týmově opět dolů. Poslední místo ve skupině IEM Cologne, vypadnutí v osmifinále ESL Pro League nebo také neúspěšné tažení na PGL Majoru. To je výčet těch nejdůležitějších zklamání týmu, lepší to nebylo ani v závěru sezóny na DreamHacku Open a IEM Winter. Bylo jasné, že v týmu dojde ke změnám.

Aby ale v rámci přestavby kádru frozen posadili na lavičku, to byl vskutku nereálný scénář. Za celý rok 2021 totiž slovenský střelec dosáhl HLTV Ratingu 1.16 a atakoval tak své maximum z před dvou let. Z týmu se navíc po mnoha letech rozhodla odejít největší hvězda, Robin 'ropz' Kool, spolu se kterým držel frozen svůj tým většinu času nad vodou. Kdyby odešli oba, to by mohli MOUZ, s trochou nadsázky, rovnou zabalit. Vždyť si vezměte, že se u německé organizace hovoří o neúspěšném roku, ale i přesto měla málem dva zástupce mezi 20 nejlepšími hráči roku. Ropze bohužel frozen nedoplnil o jedinou příčku, tak těsné to bylo.

Pokud si za uplynulou sezónu projdete všechny eventy, které pokrývalo HLTV, tak se frozen dostal do červených čísel jen na čtyřech turnajích. Shodou okolností jde o všechny zastávky IEM spolu s charitativním turnajem GWB. Když MOUZ vyhráli FLASHPOINT, frozen získal svoji první medaili MVP za nejužitečnějšího hráče turnaje. Na Majoru sice vypadl již brzy, i přesto byl 6. nejlepším hráčem podle HLTV Ratingu. A tak bychom mohli pokračovat dále. Pro nový rok sice přichází o svého hvězdného společníka, o to větší prostor ale zářit získá. V roce 2022 bude moci krásně potvrdit, že jde o jednoho z nejlepších hráčů světa.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.