Přejít k hlavnímu obsahu

Power Match ohlášen jakožto nový formát Brawl Stars turnajů

26. 1. 2022 | 08:00 Brawl Stars Update hry
Ke konci roku jsme dostali od Brawl Stars základní informace o nadcházejícím ročníku Brawl Stars Championship 2022. Součástí nich bylo také oznámení, že se na turnajích objeví nový formát zápasů – Power Match. Povíme si o něm něco víc a zeptáme se profesionálů naší scény na jejich názor na tuto změnu.
Nový formát turnajů
Nový formát turnajů
Zdroj: Supercell

V minulé aktualizaci Brawl Stars se Supercell rozhodl přidat Power Match do Friendly Games. Právě tento přídavek přinesl vlnu spekulací a otázek, zda se nový formát bude používat i na turnajích. Odpovědi jsme se dočkali 21. prosince na Twitteru @brawl_esports, kde byly naše předzvěsti potvrzeny. 

Power Match oznámení
Power Match oznámení
Foto: Brawl Stars Esports

Co to vlastně ten Power Match je? Většina z vás ho jistě zná z módu Power League. Jedná se prakticky o draft systém, podobný ostatním MOBA hrám. Hrají se hry zvolené délky (většinou BO3), ještě před začátkem ale probíhá Pick a Ban fáze, kdy oba týmy nejprve zabanují jednu postavu a následně si postupně po jednom vyberou tu, za kterou budou hrát, nesmí se ale opakovat.

Reakce na tuto změnu jsou smíšené, někteří vyzdvihují fakt, že se v jednom zápase neobjeví stejné postavy u obou týmů a tím pádem budou hry pro diváky zábavnější. Pozitivní je také jednodušší banování na jednu předem určenou mapu. Vyskytují se ale i negativní reakce, nejčastěji hráči nadávají na náhodnost výběru týmu, který ve volbě hrdinů začíná. Co si o tom myslí profesionální hráči naší scény? Zeptali jsme se Wexe (Inside Games) a Lodona (Sampi.Tipsport).

Kdybys měl porovnat starý formát a Power Match, který ti víc vyhovuje a proč?

Wex: Rozhodně mi méně vyhovuje Power Match. Vyzdvihl bych dva důvody:

  1. nemůže díky tomuto formátu nastat 1v1 pro stejnou postavu a ukázat, kdo je s touto postavou lepší
  2. tento formát se nedá pořádně naučit jinak, než pouze hrát Power League a zkoušet

Lodon: Nový formát mi vyhovuje určitě víc než ten starý. Chvíli trvalo si na to zvyknout a ze začátku jsem to kritizoval, ale teď na tom vidím jen pozitiva. Jedním z největších je určitě vyrovnanost comb a konec kámen nůžky papír her.

Napadá tě nějaká změna, která by podle tebe Power Match vylepšila?

Wex: Aby ten mód byl podle mě aspoň hratelný, je důležitý druhý ban pro každý z týmů formátem ABBA, aby nedocházelo k banování stejné postavy.

Lodon: Určitě možnost spectit pick fázi, víc času na switch brawlerů se spoluhráči a možná 2 bany na tým.

Který ze systémů je dle tvého názoru atraktivnější a zábavnější na sledování?

Wex: Určitě starý formát. Minimálně z důvodu, že nelze sledovat pickovací fázi v Power Matchi. A také mi přijde záživnější, když může občasně nastat již zmíněná 1v1 s jednou postavou než kompozice, kde se různé postavy counterují navzájem.

Lodon: Draft. Zajímavější a vyrovnanější hry. Strategie i předtím, než začne samotná hra.
 

Štítky: Brawl Stars
"Dneska zahodíme ega z lega stavím raketu, naposledy zamávám, směr na zombie planetu" -Fizi