Přejít k hlavnímu obsahu

Konečná. SINNERS nestačili na K23 a s Malta Vibes se loučí v semifinále

26. 1. 2022 | 17:05 Counter-Strike 2 Live coverage
Malta Vibes Knockout Series #5 jde do své finální části! Po včerejšku zůstávají ve hře pouze čtyři nejlepší týmy, které zatím neokusily hořkost porážky. Mezi tímhle kvartetem se nachází i SINNERS, kteří využili nasazení do osmifinále a po dvou výhrách se dostávají do boje o medaile. Podaří se jim ukrojit největší podíl z milionového prize poolu, skoro 600 tisíc korun?
beastik
beastik
Zdroj: PLAYzone / MČR

Od vzniku Knockout Series od Eden Esports se v těchto turnajích dařilo českým a slovenským zástupcům. Entropiq mají ve sbírce titul, SINNERS si jednou zahráli ve finále a vedle těchto jmen zde získali cenné výhry i zkušenosti také ENTERPRISE a v neposlední řadě také Entropiq Prague, kteří to v jeho pátém pokračování dotáhli do 3. kola. Nyní už ale zůstává pouze nejlepší kvartet přeživších, bojujících o hezké sumy.

Prize pool pro TOP 4:

  • 1. místo: 24 000 $
  • 2. místo: 8 000 $
  • 3. – 4. místo: 3 000 $

Jak už to bývá v Malta Vibes turnajích zvykem, pozvánky se dělily na dvě části. 32 týmů se rvalo od prvního kola a jen 8 elitních se zapojilo až v osmifinále. Mezi touto smetánkou nechyběli ani SINNERS, vedle nichž sympaticky vstoupili do sezóny také Entropiq Prague, ale těm se už dále dostat nepodařilo. V případě hříšníků jde ale o jiný příběh. Ve vypjatém boji se třemi nejtěsnějšími výsledky se jim podařilo nejprve porazit ruské 1shot, proti kterým při své premiéře v SINNERS zazářil David 'forsyy' Bílý, a včera zase předvedli nádhernou otočku série proti polské jedničce Wisle Krakow. Krůček po krůčku se blíží k medailím.

Vrchol pátého turnaje Malta Vibes Knockout Series je naplánován na čtvrtek 27. ledna, ještě předtím ale finalisty musíme poznat. Semifinálové boje totiž proběhnou o den dříve, právě ve středu. Jako první se na serveru utkají zástupci francouzské a ruské scény – HEET a forZe. První jmenovaný celek pod sebou nově ukrývá sestavu DBL Poney, která po dlouhých měsících konečně našla zázemí. Na forZe pak SINNERS určitě nemají dobré vzpomínky z ESL Pro League. Klíčový je ale přímo soupeř českého celku, který se nachází na 19. místě HLTV žebříčku. Kazašská sestava K23 hraje v parádní formě a zahrála si dokonce i na prvním světovém turnaji roku. Soupeř to nebude vůbec lehký, ba naopak, takové zkoušky ale hříšníci potřebují!

Přehled všech CZ/SK zápasů:

Štítky: SINNERS, Malta Vibes
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.