Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10: Nejsledovanější české a slovenské streamerky za rok 2021

30. 1. 2022 | 08:00 Twitch
Rok od roku sledují diváci nejen ve světě, ale i u nás, streamy na Twitchi se stále větším zájmem. Minulý rok byl slibný hned pro několik streamerek, které se věnují různým kategoriím a contentu. A právě z nich vám níže představíme 10 nejsledovanějších CZ/SK streamerek za rok 2021 podle průměrného počtu pravidelných sledujících, které nám prozradil TwitchTracker.
TOP 10 CZ/SK streamerek
TOP 10 CZ/SK streamerek
Zdroj: koláž PLAYzone

1. místo

Královnou žebříčku je teprve sedmnáctiletá Natalkaa, která působí na Twitchi již čtvrtým rokem. Za tu dobu nasbírala přes 350 000 sledujících. Polovinu contentu tvoří Fortnite, díky kterému ji pravidelně sleduje 389 diváků. Díky úspěchům z minulého roku se stala novou členkou Teamu Sampi!.

Natalkaa
Natalkaa
Foto: TwitchTracker

2. místo

Česká hráčka CS:GO Justina „Tynkaa“ Ducká se v minulém roce vyškrábala na druhou pozici díky 362 pravidelným divákům. Tynkaa působila v zahraničních organizacích, naposledy jí cesta zavedla do norské SKADE. Svým skillem na streamu nashromáždila skoro 55 000 sledujících.

Tynkaa
Tynkaa
Foto: Fragbite

3. místo

Na třetí pomyslný stupeň vítězů s průměrnou sledovaností 323 diváku stoupá Šárka Claina“ Štvrtňová. Občas nějakou tu gamesu zahraje, ale na svým streamech se zaměřuje primárně na umění. Nejvíc pracuje digitálně ve Photoshopu na ilustracích ve stylu fantasy/dark fantasy a horror. Hodně se přitom inspiruje světem videoher. Od startu v roce 2017 jí follow hodilo přes 80 000 lidí.

Claina
Claina
Foto: Facebook

4. místo

Viktorii „Viktorkaa“ Hlaváčkové patří v našem žebříčku 4.místo. Prvně zapnula stream už v roce 2015 a od té doby si vysloužila skoro 240 000 sledujících, s nimiž by v jiném žebříčku hravě obsadila daleko vyšší místa. Hraje CS:GO a na české scéně nenajdete lepší a zábavnější hráčku Dead by Daylight, ale u „Prostě pokecu“, který probíhá na streamu nejčastěji,, se také rozhodně nudit nebudete. S průměrnou sledovaností 271 diváku se sice nedostala na stupně vítězů, ale rozhodně má na letošní rok velké plány i mimo Twitch!

Viktrokaa
Viktrokaa
Foto: Facebook

5. místo

První polovinu uzavírá s průměrem 231 diváků pod vlajkou eSuby Shil0u. Ne jejím streamu snad není hry, kterou by nezkusila. Prý je původem pravděpodobně hobit (kvůli její výšce 148cm), ale jestli je to pravda, to se budete muset dozvědět sami na jejím kanále, který má necelých 52 000 sledujících.

Shil0u
Shil0u
Foto: Twitchtracker

6. místo

Skvělý rok má za sebou 19letá Tereza „itsterez“ Herzánová. Poprvé stream spustila 8. 1. 2019 a zahrála si Metin. Její premiéře přihlíželo přes 20 diváků, což je na první stream vskutku fajn číslo.  Čas plyne a v roce 2021 se mohla pyšnit průměrným počtem 209 diváků. Svým každodenním streamováním na Twitchi si již získala přes 60 000 sledujících. Navíc jí organizace Entropiq přijala pod svou vlajku. V minulém roce na jejích streamech dominovala kategorie „Prostě pokec“, kde s chatem rozebírá různá témata. Vyzkoušela si různorodé hry, ale třetinu veškerého času investovala do CS:GO.

itzterez
itzterez
Foto: Twitch

7. místo

Malá, hlasitá a průměrně hloupá. Tak se popisuje jednadvacetiletá Marie „mayyya“ Linartová, která v minulém roce zdvojnásobila počet svých pravidelných diváků na 208, tedy o jednoho jediného méně než 6. místo, ale mayyya má co do počtu sledujících o půlku méně než itzterez. V roce 2020 byla online kolem 200 hodin, kdežto následující rok tento počet vzrostl šestinásobně. Na streamu spoustu her, ale i tak nejradši zapne CS:GO. Na jejím kanále má stejně největší prostor „Prostě pokec“.

mayyya
mayyya
: Twitch

8. místo

Relativně novou tváří česko-slovenského Twitche je Nina „LadyHoonigan“ Zagozdzon. Kanál se oproti ostatním na tomto žebříčku poněkud liší. LadyHoonigan samozřejmě sem tam zahraje nějakou tu hru, ale její kanál, to jsou auta a nejen ledajaká. Její content je plný driftu, aut a světa kolem toho všeho. Kromě streamu a driftování se věnuje i kaskadérství. Díky tomu všemu se její kanál, který vznikl teprve v dubnu minulého ruku, umístil na osmém místě díky 198 pravidelným divákům.

LadyHoonigan
LadyHoonigan
Foto: AutoBild.sk

9. místo

V neposlední řadě představujeme Pavlínu „FuFinkaa“ Stavinohovou, která za svého působení na Twitchi obdržela follow od skoro 250 000 lidí. Oproti minulému roku však počet jejích pravidelných diváků klesl na 185 (z 243), přestože se content nijak výrazně nezměnil. Kromě CS:GO, LoLka a dalších her, se její streamy točí kolem hlavně kolem GTA 5.

FuFinkaa
FuFinkaa
Zdroj: Twitch

10. místo

Do TOP desítky se probojovala slovenská streamerka Barbora „LadyFelan“ Genšorová. Věnuje se spíše contentu pro starší publikum a nejsou jí cizí cosplaye. K průměru 182 diváků jí pomohl především stream 26. listopadu, na který se přišlo v podvečer podívat 18 859 diváků!

LadyFelan
LadyFelan
: Twitch
Štítky: Twitch, stream
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.