Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games snižuje použití Spider-Man Mythic v kompetitivu

30. 1. 2022 | 13:51 Fortnite Update hry
Společnost Epic Games zavede významnou změnu u položky Spider-Man Mythic v kompetitivu a v Arenách.
Spider-Man Mythic
Spider-Man Mythic
Zdroj: Epic Games

Morálka na kompetitivní Fortnite scéně je v poslední době na historickém minimu. Údajní podvodníci sužují turnaje, hráči nemají rádi Stinger SMG a někteří z nejlepších kompetitivních hráčů vůbec, jako např. Rocco „Saf“ Morales, o čemž již víte z našeho článku, ukončili hru. Bez ohledu na to došlo k několika vynikajícím turnajům a navzdory negativnímu sentimentu se kompetitivní scéna stále zvedá výš a výš.

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení, že Epic Games neposlouchá zpětnou vazbu od soutěžní komunity, vývojáři oznámili významnou změnu u položky, kterou turnajová scéna považuje za problematickou. Spider-Manovy rukavice nyní budou mít od úterního updatu 20 použití namísto 80 v kompetitivních soutěžích  a Arenách. Je to nepochybně aspoň drobná známka zlepšení, protože hráči pokračují v adaptaci na metu v kapitole 3, sezóně 1.
 

Zprávy dorazily s opravou hotfix 19.10, která do Fortnite přidala nový předmět Pizza Party. Epic spolu s hotfixem použil i menší aktualizaci, ke snížení gadgetu Spider-Man Mythic z 80 použití na 20 v režimu Aréna a turnajích, která se projeví po úterním updatu. 

I když to nebylo řešení, které někteří hráči chtěli, tato změna je nutí používat rukavice moudře. Epic pravděpodobně neodstraní položku přímo, protože Spider-Man je hlavním tahákem sezóny. I tak ale úprava ukazuje, že se Epic snaží vyjít vstříc kompetitivním hráčům aspoň na půl cesty.

Značné stížnosti na rukavice v soutěžích se točí kolem toho, že v podstatě narušují mobilitu. Upřednostňují totiž ty, kteří si vybírají jedno z 32 míst spawnování Spider-Man Mythic rukavic na mapě. Každý, komu se je nepodaří získat, musí doufat, že najde launch pad, zlikviduje protivníka, který má rukavice, nebo bude mít dostatek materiálu na efektivní rotaci. 

 

 

 Snížení počtu použití rukavic z 80 na 20 znamená, že hráči se mohou například rozhodnout nepoužívat rukavice až do páté nebo šesté zóny. Nebo mít ve svém ve svém inventáři dvoje rukavice, aby získali celkem 40 použití. Kompetitivní Fortnite analytik Reisshub věří, že je to dobrý kompromis. Nakonec  si ale stejně budeme muset počkat na to,  jak se tato změna promítne do turnajů, abychom mohli posoudit, zda to skutečně znamená tak podstatný rozdíl.

V této souvislosti se nezapomeňte podívat na různé scrimy, které jsou k dispozici ke zhlédnutí na Twitchi nebo třeba Solo a Duo Cash Cupy, abyste zjistili, zda se meta zlepší. Ti, kteří hrají v režimu public, si nadále mohou užívat 80 použití položky Spider-Man Mythic.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.