Přejít k hlavnímu obsahu

Zero přichází se svým programem, který má dát sbohem škodlivým zvuků v CS:GO

1. 2. 2022 | 20:08 Counter-Strike 2 Zajímavost
Slovenský hráč Zero si před pár dny na svém Twitteru začal stěžovat Valve na nepřiměřeně vysokou hlasitost zvuků v CS:GO. Největší problém pak shledal ve vysoké zvukové frekvenci flashbangu, která může způsobovat třeba až poruchu sluchu. Aby nezůstalo jen u slov, tak se Zero rozhodl konat a představil svůj vlastní program PatrikZero's Hearing Protection, jenž má za úkol sluch chránit.
PatrikZero's Hearing Protection
PatrikZero's Hearing Protection
Zdroj: Twitter Zero

Je tomu teprve pár dní, co si Patrik "Zero" Žůdel začal na svém Twitteru stěžovat na příliš hlasité zvuky, které jsou součástí CS:GO a mohou poškozovat lidský sluch. Ve svém tweetu rovněž nabádal Valve, aby se snažilo onen problém co možná nejrychleji vyřešit. Valve ovšem jen zřídka naslouchá svému obecenstvu, a tak se Zero rozhodl, že tento problém, jakožto student informačních technologií, vyřeší sám.

Jádro problému spočívá hlavně ve vysoké zvukové frekvenci flashbangu a v dalších nepřiměřeně hlasitých zvucích. Sinusová vlna zvukové frekvence flashbangu se totiž velmi podobá tinnitu, čili symptomu hučení v uších. Z těchto důvodu začal Zero pracovat na svém programu, který měl za cíl tyto zvuky omezit. Hned na druhý den od zveřejnění jeho Twettu přišel s částečnou opravou zvuků po smrti, kdy je hráč vystaven zbytečně hlasitým zvukům, aniž by je v tu chvíli potřeboval. Svůj skript poté nahrál na GitHub k volnému stažení a za pár hodin přidal i opravu flashbangu.

Zero ke svému programu následně přidal ještě několik potřebných úprav a dnes jej plnohodnotně vydává pod názvem PatrikZero's Hearing Protection. Jak již bylo řečeno, program je volně dostupný na Zerově GitHubu, kde si jej může kdokoliv bezplatně stáhnout. Na otázku, zdali je legální jej při hraní CS:GO používat, má Zero taky odpověď. Svůj program totiž nechal zkontrolovat skrze platformu FACEIT a ta jej označila za nezávadný, takže jejím používáním žádný ban nehrozí. Nám nezbývá nic jiného než Zerovi poděkovat za jeho odvedenou práci a aktivní řešení závažného problému.

Štítky: Zero
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.