Přejít k hlavnímu obsahu

Dlouho očekávaný event Neon Nights je za dveřmi!

4. 2. 2022 | 10:00 Teamfight Tactics Update hry
Nejočekávanější aktualizace Mid-Set v historii TFT se blíží. Patch zvaný Neon Nights bude dosud největší a slibuje více než 20 nových šampionů. Nicméně je to ten, kdo přichází ze podsvětí Zaunu, jenž způsobuje největší rozruch.
Neon Nights
Neon Nights
Zdroj: Riot Games

Neon Nights, nebo-li Set 6.5, bude opravdu něco. K vyzkoušení budou nové Hextech Augmenty, noví šampioni, nové mechaniky a spousta dalších věcí. Pojďme se na ně mrknout trošku podrobněji.

Noví šampioni a vlastnosti v TFT Set 6.5

Celkem 21 nových šampionů a 5 nových vlastností je přidáno jako součást Neon Nights ⁠, což je dosud největší Mid-Set rozšíření Riotu. Celkový součet zůstává stejný jako u Gizmos & Gadgets (původní Set 6) s 59 šampiony a 27 vlastnostmi.

Mezi nové šampiony patří pět debutových jednotek: Alistar, Corki, Zeri, nově odhalená šampionka League of Legends Renata Glasc a antagonista seriálu Arcane, Silco. Silco je zároveň první postavou, která nemíří do TFT ze Summoner's Riftu. Renata i Silco do určité míry ovládají sílu Shimmeru (třpytu) a stimulují spojence (nepřátele, v případě Renaty), aby způsobili ničivé škody.

Renata Glasc
Renata Glasc
Zdroj: Riot Games
Silco
Silco
Zdroj: Riot Games

Co se týče vlastností, bylo přidáno pět nových, včetně vlastnosti Debonair silně modelované na základě mechaniky Set 4’s Chosen a pulzující vlastnosti Hextech. Sestry Jinx a Vi také vyměnily vlastnost Sester za Rivalky. Kompletní seznam vlastností a šampionů naleznete na stránkách Riotu.

Hextech Augmenty

Nové osvěžení by měly také přinést upravené i nové Hextech Augmenty, které by měly více diverzifikovat každou hru TFT. Cílem změn v Augmentech je zvýšit flexibilitu a zbavit se řady obchodů "odsouzených k záhubě", jak řekl vývojář Stephen 'Mortdog' Mortimer. „Největší dvě lekce byly: zaprvé jsme se obecně snažili zajistit, aby bylo méně špatných možností a méně her bylo rozhodnuto vašimi možnostmi při výběru Augmentu,“ řekl. „Někteří hráči přehánějí, ale zákonitě jsou chvíle, kdy se podíváte na ty tři Augmenty a řeknete si 'tak tohle je konec', a těm se snažíme vyhýbat, jak jen můžeme. Druhou velkou lekcí bylo, že jsme nespustili dostatek obecných rozšíření, a tak se snažíme zajistit, aby bylo více případů, kdy se budete ptát 'co to udělá', bez ohledu na to, jakou kompozici hrajete,“ dodal. Podrobný přehled najdete zde.

Hextech Augments
Hextech Augments
Zdroj: Riot Games

Itemy

V sadě TFT 6.5 dochází ke dvěma hlavním změnám itemů. První z nich je vyřazení Strážného Anděla (Guardian Angel). Spojením komponentů B.F. Sword a Chain Vest nyní vznikne Edge of Night, který působí spíše jako aggro-dropper než jen jako přímočaré oživení. „Pokaždé, když se objeví nová chyba nebo něco matoucího s GA, stejně jako s Ahri v Setu 4, kdy všichni umisťovali svou Ahri do přední linie, což zaručovalo její ničivý cast, říkali jsme si, že to není to, co jsme chtěli,“ vysvětlil Mortdog. „Věc s Urgotem a Yonem, zvláště u této sady, byla ve stylu už se s tím nemůžu vypořádat, musíme se toho zbavit,“ pokračoval. Druhou zásadní změnou je změna Špachtle (Spatula). Byly přidány emblémy Hextech, Striker a Debonair, které střídají Akademii, Impérium a Syndikát.

Edge of Night
Edge of Night
Zdroj: Riot Games

Další změny

Dalším velkým updatem, který přichází s TFT Setem 6.5, je změna ve scoutingu ve hře. Riot již dlouho umožňuje programům třetích stran počítat, kdy jste naposledy hráli proti kterému nepříteli, a nyní to konečně integrují do hry. Nový 'bojový sledovač' vám umožní sledovat, jak nedávno jste čelili soupeři, abyste mohli nejlépe rozmístit svou kompozici. S novým Future Sight Augmentem to můžete dotáhnout k dokonalosti –⁠ ale nějaký čas po uvedení Set 6.5 bude tracker dostupný všem. „I když to vnímáme jako nezbytné vylepšení našeho uživatelského rozhraní, chceme se ujistit, že to děláme správně – takže očekávejte, že to bude spuštěno chvilku po vydání setu 6.5,“ dodal Riot.

A kdy, že si můžeme tak dlouho očekávaný patch Neon Night zkusit? Pokud máte přístup na PBE, tak klidně hned teď, ale ostatní si musejí počkat na 16. února. Původní sada Gizmos & Gadgets bude navždy pryč a Neon Nights nás bude sytit další 3 měsíce, než dorazí Set 7.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.