Přejít k hlavnímu obsahu

Streamerka Pokimane přišla s nápadem verze Twitche speciálně pro děti

6. 2. 2022 | 08:00 Twitch
Pokimane je jednou z předních tváří streamovací platformy Twitch. Ráda se dělí o své názory i nápady, nyní přišla se zajímavou myšlenkou oddělené dětské sekce, která by měla vzniknout za účelem vyfiltrování nevhodného obsahu, jemuž děti dennodeně na internetu musí čelit.
Streamerka Pokimane přišla s nápadem verze Twitche speciálně pro děti
Streamerka Pokimane přišla s nápadem verze Twitche speciálně pro děti
Zdroj: Twitch - Pokimane

Streamerka Imane „Pokimane“ Anys je jednou z předních tváří Twitche. V souvislosti s jejím jménem se zvláště v posledních dnech spekuluje, že by mohla přesídlit na konkurenční platformu YouTube Gaming. Stále má ale na paměti dobro diváků na Twitchi a nedávno se podělila o názor, že je potřeba, aby se stal Twitch bezpečnějším místem pro děti. Navrhla, aby platforma zavedla kategorii výhradně pro děti  a stala se tak bezpečnějším místem pro všechny věkové skupiny. Momentálně nic takového neexistuje a mladší diváci tak mají přístup ke všemu, co se na Twitchi objeví, tedy včetně nenávistných komentářů a nevhodného obsahu. 

„Možná by to měl Twitch udělat tak, že by všechny děti měly být na dětské verzi aplikací a platforem. Děti na internetu papouškují úplně vše, aniž by věděly, o čem vlastně mluví,“
uvedla Pokimane.

Ačkoliv internet nabízí nepřeberné možnosti, nelze popřít, že se může jednat o toxické, někdy až nebezpečné prostředí, zvláště pro mladší diváky, kteří ještě nemají rozum nebo zkušenosti potřebné k tomu, aby se v něm dokázali pohybovat. Pokimane soudí, že umožnit dětem přístup ke všem druhům streamů by mohlo potenciálně vést k toxickému prostředí, což by jenom zvýšilo potřebu po pozitivním prostoru. 

„Když jsem poprvé začala hrát online hry, bylo mi 11 nebo 12, pamatuju si, že moje první zkušenost s internetem byla skvělá. Ve hrách jsem si našla přátele, společně jsme plnili úkoly, bylo to skvělé. I když byli starší, byla to fajn a milá zkušenost, vzpomínky, kterých si budu vždycky cenit. Možná proto jsem vyrostla tak, že jsem bezdůvodně neobtěžovala lidi," podělila se streamerka o své zkušenosti z mládí. 

Zdroj: FragHero
Štítky: Pokimane