Přejít k hlavnímu obsahu

Wraxx i Huty na víkendovém turnaji uspěli a byla to podívaná

7. 2. 2022 | 15:32 Fortnite Turnaj
Od nové sezóny jsou víkendy ve Fortnite již tradičně věnované sólo cash cupům. Nově je máme také postavené na modelu, že nejprve je potřeba se v sobotním turnaji kvalifikovat, tedy postoupit do první stovky nejlepších hráčů. To vás teprve posune do nedělního turnaje, kde si nejlepších 55 hráčů sáhne na prize pool.
Solo cash cup
Solo cash cup
Zdroj: Fortnitetracker

I dle slov samotného Patrika „Wraxx“ Dalaveraje je nejtěžší se mezi TOP  100 kvalifikovat, samotné umístění mezi nejlepšími 55 hráči ale není vůbec jednoduchý úkol a dosáhnout tak na kýženou odměnu je úctyhodný výkon.

Právě tuhle parádu nám Wraxx i David „Huty“ Köchert o víkendu ukázali. V sobotním turnaji se kvalifikoval Wraxx z 36. pozice. Huty, který nově bojuje v barvách týmu LootBoy, si pak postup zajistil z 63. pozice. Čemu se říká „unlucky“, tedy fakt smůla, nám ukázal žebříček, když o jedno místo nepostoupil český hráč Dilpic a na jeho 101. pozici mu tak zůstaly brány do nedělního finále zavřené. 

Neděle už tedy byla ve znamení Wraxxe a Hutyho. Nedělní finále se hraje na jedno lobby a 6 her a oba jeli neskutečnou jízdu. Wraxx nám dokonce ukázal v poslední šesté hře, jak vypadá vítězství v plném lobby těch největších evropských jmen. A nebýt jednoho nešťastného momentu během turnaje, za který ani on sám nemohl, tak si jeho výkon rozhodně o první příčku říkal, protože rozdíl na první místo byl pouhých 6 bodů.

Huty nám také ukazoval neméně krásné turnajové momenty. Zejména ve třetí hře, kdy skončil na 4. místě. Wraxx zakončil nedělní turnaj z 6. příčky a odnáší si tak 500 dolarů. Huty obsadil krásnou 25. příčku a ukrajuje si pro sebe z prize poolu 450 dolarů. Huty a Wraxx jsou v turnajových módech pro dua spoluhráči a jelikož se kvalifikace na středeční duo cash cup odehraje právě dnes, rozhodně stojí za to se dívat. 

Dnešní kvalifikaci můžete například sledovat na Twitch.tv u Haliena, se kterým si můžete přečíst i náš rozhovor.

Štítky: Huty, Wraxx
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.