Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE už poprvé nastoupili se zahraničními hráči! Jaké jsou vyhlídky nových hvězd?

9. 2. 2022 | 10:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Poslední dny jde o největší téma na domácí scéně. Nepovedený bootcamp, neideální výkony a možné změny, či dokonce mezinárodní cesta. Řeč je samozřejmě o týmu ENTERPRISE, který už má za sebou premiéru s dvěma možnými posilami ze světa.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: PLAYzone / MČR

Začátek února měl být v táboře ENTERPRISE o zdokonalování v pozměněném složení. Tým na začátku roku přišel o Davida 'forsyy' Bílého, kterého nahradil Dominik 'NIO' Maxian. Výkonnostně nahradit hlavní hvězdu se NIOvi bohužel zatím nedaří, nikdo však nečekal, že by další změny mohly přijít takhle rychle. Týmový bootcamp ani nezačal, místo toho se měli dva hráči dozvědět o posazení na lavičku.

„V EP sa kontinuálne vyhodnocujú možnosti náboru hráčov a preto je možné, že v blízkej budúcnosti budú videné v lineupe rôzne mená. To, či dôjde k zmene základnej zostavy alebo nie, riadne odkomunikujeme, ak to bude aktuálne," vyjádřil se k situaci pro portál eplayer Miroslav Bodnár, samotný CEO organizace.

Podle různých informací se okamžitě začalo hovořit o tom, že by ENTERPRISE rádi vyzkoušeli mezinárodní cestu. Na domácí scéně jsou snipeři v podstatě rozebraní, a tak se jedná o zajímavou alternativu, jak nevydařený start do sezóny řešit, pokud se nezamlouval vedení či týmu natolik, že je nutné jej řešit.

Jako první se začalo mluvit o Raulu 'Blytz' Gligorovi, který měl v základní sestavě nahradit Andreje 'Adejis' Kameništiaka. Svoji premiéru v dresu EP si 21letý rumunský hráč odbyl v pondělí, když dopomohl k výhře nad týmem AVANGAR. Statisticky šlo o nejlepšího hráče zápasu, první dojem udělal Blytz více než dobrý.

Následně ale přišel na řadu NIO, kterého v dalším oficiálním zápase o den později nahradil Ville 'myltsi' Vilkman. Proti MAD Lions se ENTERPRISE sice zvítězit nepodařilo, statisticky nejlepším hráčem na serveru byl ale právě 17letý finský sniper myltsi. Ten s velkou zelenou puškou zaznamenal krásných 29 killů.

Pokud by tedy ENTERPRISE skutečně ukázali prstem na tyto dva zahraniční hráče, a přešli tak definitivně k mezinárodnímu složení s komunikací v angličtině, Blytz a myltsi se podle prvních zápasů jeví jako dobrá volba. Současně by se ale EP stali úplně jiným týmem – jenom čas by ukázal, jestli jde o správnou cestu.

Samozřejmě, do nitra týmu veřejnost nevidí, takže může být ve hře celá řada scénářů. Uvidíme, jestli se do hry nějaké další dostanou a jestli se NIO nebo Adejis ještě v dresu EP představí. Tak či onak, ENTERPRISE jistě udělají maximum pro to, aby se udrželi v TOP 50 světového žebříčku a doma bojovali o medaile.

Další představení EP je na programu dnes odpoledne, kdy vyzvou švédské Savage, kteří včera přehráli eSubu. Uvidíme, zdali opět nastoupí oba cizinci, protože sestava v tuto chvíli potvrzená není. Kromě toho mohou čeští a slovenští příznivci fandit také právě eSubě, jež od 9:00 bojuje s týmem UNGENTIUM.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.