Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games odhaluje další podrobnosti o nadcházející sérii FNCS

12. 2. 2022 | 14:38 Fortnite Turnaj
Jsou za námi téměř tři měsíce od poslední velké soutěže Fortnite. Společnost Epic Games se rozhodla změnit formát primárního turnaje z režimu pro tria na dua. Od posledního FNCS máme také již nově kapitolu 3 sezónu 1, která zahrnuje novou mapu, zbraně a mechaniky, které si musíte osvojit.
Axe of Champions
Axe of Champions
Zdroj: Epic Games

Hnací síla kompetitivního Fortnite spočívá v jeho prize poolech a hlavních turnajích. Od roku 2019 je vlajkovou lodí série Fortnite Champion Series (FNCS). Tisíce hráčů po celém světě se pokusí opět vyhrát část několika milionů dolarů a exkluzivní putovní odměnu, krumpáč Axe of Champions. FNCS je vrcholná esport událost, kterou všichni soutěživí hráči chtějí ve své kariéře zdolat. 

Epic Games postupně uvolňuje podrobnosti ohledně konkrétních informací pro první FNCS v roce 2022. O prvních informacích jste již u nás četli. Dnes vám přinášíme další nové podrobnosti, které vám pomohou porozumět FNCS kapitoly 3 sezóny 1. FNCS začne 17. února 2022. Budou dvě kvalifikace, o týden později budou následovat semifinále a o další týden později pak samotné finále. Nejlépe vše vysvětluje grafika níže.
 

rozpis FNCS
rozpis FNCS
Zdroj: Epic Games

Zde je i kompletní rozdělení prize poolu za každý region:

  • EU – 1 362 500 dolarů
  • NA východ – 637 500 dolarů
  • Brazílie – 418 000 dolarů
  • NA West – 239 500 dolarů
  • Asie – 145 000 dolarů
  • Střední východ – 114 000 dolarů
  • Oceánie – 92 000 dolarů

O částce, kterou každý region obdrží, se rozhoduje na základě jejich počtu hráčů, což je důvod, proč má EU nejvyšší rozdělení odměny. Má nejvíce hráčů ze všech sedmi regionů.

Pravidla pro FNCS Chapter 3 Season 1, stejně jako podrobný rozpis cen pro všechna hodnocení v jednotlivých regionech, najdete přímo na oficiálních stránkách kompetitivního Fortnite.

3:1 Champion Outfit
3:1 Champion Outfit
Zdroj: Epic Games

Poslední informace obsažené v příspěvku na blogu FNCS společnosti Epic se točí kolem Community Cupu. V návaznosti na trend z poslední doby vytvořili vývojáři další skin s tématem FNCS pro kapitolu 3 sezónu 1. Všichni hráči jsou zváni k účasti na FNCS Community Cup 28. února 2022. V tomto turnaji v režimu pro dua musíte v 10 zápasech během tří hodin získat co nejvíce bodů.

Nejlepší týmy v každém regionu získají zdarma FNCS 3:1 Champion Outfit a Winner's Mark Back Bling. Pravidla pro FNCS Community Cup budou sdílena v blízké budoucnosti. Určitě se tomu budeme později věnovat do hloubky. FNCS Chapter 3 Season 1 začíná 17. února. Ať už jste soutěžící nebo divák toto je ta nejvíce vzrušující doba, kdy ti nejlepší z Fortnite jdou na dřeň při hledání nekonečné slávy.

Štítky: Fortnite turnaj, FNCS
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.