Přejít k hlavnímu obsahu

Aktualizace ve Fortnite v19.30 není tak velká jako předchozí. Rozhodně je však revoluční!

16. 2. 2022 | 16:58 Fortnite Update hry
Proč revoluční? Pro některé hráče na ovladačích tomu zkrátka nemůže být jinak, pojďme na to ale postupně. Kromě řady chyb, které Epic Games opravil, nám do hry přibude nový obsah. Co nám předposlední update sezóny přinesl?
Gyroskop movement
Gyroskop movement
Zdroj: Epic Games

Se spoluprací s Uncharted, naplánovanou na 17. února 2022, budou do hry přidány nové mapy pokladů, oficiálně nazývané Drake's Maps. Budou fungovat jako původní mapy pokladů a pokud se vám podaří poklad odhalit a najít, dostanete hodně dobrou kořist.

Do konce aktuální sezóny zbývá zhruba měsíc a "divoké týdny" se vrací do hry. Na základě kódových názvů budou čtyři divoké týdny obsahovat mimo jiné návrat luků. Užijeme si je sice pouze na pár dnů, ale kdo by se netěšil. No dobře, pumpa ani stará snipa to není, ale trocha nostalgie v nich je.
 

Fortnite bow
Fortnite bow
Zdroj: Epic Games

Zelené lednice jsou zdrojem léčivých předmětů již od začátku 3. kapitoly. Po aktualizaci v19.30 se jejich šance na spawn ve hře snížila ze 100 % na 75 %.

Kromě nových funkcí Epic Games také odstranil tradiční vstupní stránku. Již nemusíte při vstupu do hry vybírat Save The World, Battle Royale nebo kreativní režim. Díky vylepšené stránce vás Epic Games „hází“ přímo do lobby a odtud můžete do libovolného herního režimu putovat dle vlastního výběru.

Díky nové aktualizaci mohou hráči na ovladačích na dalších platformách používat pohybové ovládání, které bylo dříve k dispozici pouze na platformách Switch a Android. Gyroskopické zaměřování a ovládací prvky „flick stick“, jsou nyní poprvé hratelné na PS4, PS5 a PC. Vylepšené jsou i ty původní na Switch a Android. Bohužel hráči na Xboxu nebudou moci tuto aktualizaci využít, protože ovladače pro něj momentálně nemají software.

A tak aktualizace zcela změní způsob hraní hry na ovladačích. Mezi hráči na ovladači a klávesnicí existuje již dlouhou dobu zřetelná propast, ale tyto dny se možná chýlí ke konci. Nebo ne?
 

Štítky: Fortnite update
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.