Přejít k hlavnímu obsahu

Nechci být bělochem. Ode dneška jsem černoch, tvrdí streamer

19. 2. 2022 | 08:00 Warzone Kauza
Změna genderu a rasy je to samé. Alespoň to tvrdí streamer Call of Duty: Warzone, který se nově neidentifikuje jako běloch. Dle všeho má dost pigmentu a chce být nazýván černochem a Afroameričanem. A myslí to zcela vážně.
Streamer se identifikuje jako černoch
Streamer se identifikuje jako černoch
Zdroj: Facebook/Jerrybanfield

Warzone komunita nabízí přehršel fanoušků. Někdo se nezúčastní turnaje kvůli Tweetům, někdo udělá návod na to, jak zlepšit svůj skill na Rebirth Islandu. No, a potom  je tu streamer Jerry Banfield, který vysílá na Facebooku hlavně Call of Duty: Warzone. Banfield se před pár dny vyjádřil, že již nechce být nazýván bělochem – identifikuje se jako černoch.

Později streamer řekl, že spousta lidí může vidět problém v tom, nazývat ho černochem. On sám si ale v „posledních sedmi letech" všiml toho, že jeho kůže se ztmavuje a je pro něj jednodušší identifikovat se právě jako černoch. Nebylo to jediné kontroverzní prohlášení, které si pro šokování veřejnosti připravil.

Mohl bych se podívat dole na [svůj] penis a říct, čau všichni, jsem žena. Mohu to udělat a nikomu to nepřijde divné... takže jsem se rozhodl pro to, že jsem černoch. Mám už dost toho, být běloch, už mě unavuje identifikovat se jako běloch a už to pro mě neplatí,
řekl streamer

Banfield pak ještě pokračuje s tím, že je nyní Afroameričanem a nepřeje si být nazýván bělochem. Dle všeho je to stejné, jako když se „žena či muž rozhodnou najednou změnit si svůj gender", takže on může udělat to samé se svou rasou.

Spousta uživatelů Twitteru tvrdí, že to uráží jak trans lidi, tak vlastně všechny ostatní. Krom toho streamer míchá dohromady rasu a gender, přičemž změna jednoho či druhého jednoduchá ani snadná není. Je možné, že se jedná jen o troll nebo hloupou legraci, my v to rozhodně doufáme. Na streamera se nepřekvapivě snesla vlna kritiky, pozornosti se mu však dostalo kýžené.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.