Přejít k hlavnímu obsahu

Miliony diváků sledovaly na Youtube přistávání letadel v nebezpečně bouři

20. 2. 2022 | 09:41 Zajímavost
Kanál BigJetTV zažil doposud nejlepší den svého života. Nebezpečnou bouři, která se přiřítila na Evropu, přeměnili na napínavou podívanou, jež sledovaly miliony lidí. Co diváky tak bavilo?
BigJetTV
BigJetTV
Zdroj: YouTube

Ze středního Atlantiku se přihnala nezvykle silná bouře, která byla jedna z největších, jakou 21. století pamatuje. Dostala jméno Eunice a 18. února, když dorazila do Spojeného království, působila škody, ale také podívanou, jíž přihlíželi diváci po celém světě.

Zatímco vyděšení obyvatelé se snažili zůstat v úkrytu a bouři přečkat v bezpečí, BigJetTV situaci využila a vyrazila na londýnské letiště Heathrow a začala živě streamovat. Diváci sledovali, jak piloti bojují s větrem o rychlosti až 200 km/h, který bouře Eunice přinesla. Stream na YouTube sledovalo živě přes 180 000 lidí a stal se virálním v celé své kráse. Piloti naštěstí všechna svá přistání zvládli, ale komentáře BigJetTV je dělají zábavnější při každém dalším pokusu o sestup na dráhu.

Byla to divoká podívaná a v tuto chvíli se sledovanost celého streamu pohybuje v řádu milionů views. Jen v pátek 18. února získal kanál na 15 000 odběratelů, ale můžeme očekávat, že toto číslo ještě poroste, protože komentáře BigJetTV diváky zkrátka baví a jsou stavebním kámenem celého představení.

Zatímco sledování letadel není nijak zvlášť oblíbený žánr streamu nebo obsahu, ve srovnání s hraním her nebo sekcí Twitche Just Chatting má již dlouho solidní fanouškovskou základnu.

Není to poprvé, kdy se takovýto obsah stal na internetu populárním, už v minulém roce se představil TikToker Francis Bourgeois, který tvoří videa s vlaky v hlavní roli, nebo u nás se ze světa pojízdných strojů se může chlubit třeba streamer Agraelus, když si vyzkoušel popelářskou činnost.

Zdroj: YouTube
Štítky: Youtube
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.