Přejít k hlavnímu obsahu

Do vyřazovacích bojů na MT Onyxia's Lair se Češi nedostali, celkovým vítězem je LoveStorm

20. 2. 2022 | 14:23 Hearthstone Reportáž
Nová sezóna velkých mezinárodních Hearthstone turnajů startuje a prvním turnajem roku je třídenní Masters Tour Onyxia's Lair. Pěti českým hráčům se podařilo kvalifikovat, hlavními favority naší výpravy byli Matty a Norwis, doplněni dalšími českými matadory M1lanem, Pardubem a samozřejmě i grandmasterem Jarlou.
Masters Onyxia
Masters Onyxia
Zdroj: Blizzard Entertainment

Masters Tour Onyxia's Lair ani tentokrát neznamenala úspěch české výpravy. I přes parádní výkony nedosáhl žádný z pětice našich reprezentantů na nejlepší šestnáctku, nejlépe na tom v konkurenci více než 350 nejlepších hráčů z celého světa byli Pardub a M1lan. Hned za nimi se seřadili Norwis a Jarla, jediným poraženým bez prize money je pouze Matty, který skončil se záporným skóre 3-5.

    Celkovým vítězem turnaje se stal čínský hráč LoveStorm, který dokázal projít swiss fází bez jediné prohry a svoji výtečnou formu potvrdil pokořením všech soupeřů také ve vyřazovací části. Jeho line-up tvořily balíčky Weapon Rogue, Miracle Priest, Kazakusan Druid a překvapivý nový Brute Demon Hunter. Vítězův line-up si můžete prohlédnout zde, inspirace to je pro všechny hráče opravdu hezká.

    Druhý letošní turnaj Masters Tour proběhne přesně za měsíc o víkendu 18. až 20. března, kvalifikační cyklus už je v plném proudu. Uvidíme, zdali bude česko-slovenská výprava tentokrát početnější, v loňském roce jsme často měli možnost fandit i desetičlennému zastoupení. Kdyby se někdo ze čtenářů chtěl dozvědět více o systému turnajů a možnostech kvalifikace, vše najdete v tomto článku.

    Konečné výsledky a pořadí Čechů na MT Onyxia's Lair:

    • Jakub "Pardub" Pardubský (Sazka.Inaequalis) - 5:3 (65. místo) - cca 800 $
    • Milan "M1lan" Šnajdr (eSuba) - 5:3 (102. místo) - cca 800 $
    • Jaromír "Jarla" Vyskočil - 4:4 (143. místo) - cca 650 $
    • Štěpán "Norwis" Šimek (Inside Games) - 4:4 (207. místo) - cca 650 $
    • Matyáš "Matty" Kalužný (eSuba) - 3:5 (235. místo)
    Štítky: Masters Tour
    Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.