Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq v G-Loot překvapivě končí, ve hře je ale stále 10 českých hráčů!

21. 2. 2022 | 18:30 PUBG: Battlegrounds Turnaj
Otevřená kvalifikace prvního velkého evropského turnaje je za námi. Byli jsme svědky mnoha překvapení, ať již nezvyklým počtem postupujících z domácí scény, nebo brzkého vypadnutí oblíbené české organizace. O jaký turnaj vlastně jde a jaké české hráče budeme moci vidět v boji o postup do turnaje, ve kterém půjde o 50 tisíc amerických dolarů?
Blíží se konec PUBG týmu Entropiq?
Blíží se konec PUBG týmu Entropiq?
Zdroj: G-Loot / Entropiq

G-Loot Season 5 je prvním velkým evropským turnajem, ve kterém týmy bojují o 50 tisíc dolarů a první důležité PGC body, jež hrají prim v boji o postup na světový šampionát. Od čtvrtka do neděle probíhala pro náš region EU West otevřená kvalifikace, ze které nejlepších 12 týmů postoupilo do uzavřené kvalifikace.

V tzv. Super Weeku se nejlepších 32 týmů (28 týmů kvalifikovaných skrz regiony EU West, EU East a Middle East Africa a 4 týmy ze soutěže GLL Monthly v období prosinec až únor) utká o 8 slotů v grandfinále. V něm již čekají evropští giganti jako FaZe Clan, Team Liquid, Natus Vincere či vicemistři světa Heroic.

Výsledky Lobby 2
Výsledky Lobby 2
Zdroj: Twire.gg

Z 213 týmů se až do závěrečné části dostalo nespočet domácích zástupců. Tato fáze se hrála na dvě lobby, přičemž z každého postupovala pouze šestice nejlepších. Právě to přineslo smůlu týmu Entropiq, velkým favoritům utekl postup pouze o tři body a ti si tak připsali velký neúspěch. Přeci jen jde o tým, který v minulé sezóně bojoval až do posledního turnaje o místenku na světovém šampionátu.

Úspěch naopak díky parádním výkonům a výhře celého lobby neminul tým 4 Slayers s dvojicí domácích hráčů Double a TN. Ze druhého místa je doprovodí Mercurial, nově vzniklý squad českých hvězd PiXeL1Ka a Nowikka. Slušný výkon předvedli také Expendabl3s, složení čistě z českých hráčů Trefeek, seniks, rusye a Dafit. Tento mix bohužel skončil až na 10. místě se ztrátou 7 bodů na postup.

Druhé lobby nabídlo stejný zástup českých hráčů. Postup si zajistil tým ENTERPRISE, který nedávno obměnil soupisku, kdy se k týmu přidal FreeKill. Týmu tato změna svědčí a mohou tak směle útočit na označení nejlepšího domácího celku. Mezi postupujícími najdeme i Austrian Force s českou dvojicí marb0 a gargi, cesta naopak skončila pro Hawkiho a jeho tým Formulation Gaming. Pro české fanoušky může být překvapením i konec Polish Power, z jejichž soupisky nechyběli K4pii a KnorkiS na domácích turnajích.

Výsledky Lobby 1
Výsledky Lobby 1
Zdroj: twire.gg

Další fáze startuje příští víkend, přesněji od pátku do neděle 4. až 6. března. Každý den se odehrají 4 zápasy, přičemž by celá událost měla být již oficiálně streamovaná. Poznačte si tento termín v kalendáři a dojděte fandit! Myslíte si, že se český zástupce kvalifikuje do grandfinále? Dejte nám vědět v anketě.

Kterému týmu budete fandit v Super Weeku?

Mercurial
50% (8 hlasů)
ENTERPRISE
31% (5 hlasů)
4 Slayers
6% (1 hlas)
Austrian Force PUBG
13% (2 hlasy)
Celkem hlasů: 16
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!