Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS o víkendu vybojovali postup do play-off velkého turnaje

21. 2. 2022 | 17:21 Counter-Strike 2 Reportáž
Ještě než SINNERS vlétnou do své skupiny ESL Challenger League, tak brázdí vody nejednoho zajímavého mezinárodního turnaje. Jedním z nich je i Thunderpick Bitcoin Series, kde s odřenýma ušima vybojovali postup do play-off. Jaká jejich cesta byla a na koho se mohou těšit v boji o titul?
SINNERS
SINNERS
Zdroj: PLAYzone / MČR

Netradiční turnaj Thunderpick Bitcoin Series nabídl účast několika českých a slovenských zástupců. Již na konci ledna neprošla uzavřenou kvalifikací eSuba, podobně neúspěšní bohužel byli také ENTERPRISE a Patrik 'Zero' Žúdel s GamerLegion, kterým swiss část vůbec nevyšla. Po třech kolech na tom byli nevalně také SINNERS, jenž po prohrách nad SAW a HEET byli krůček od vyřazení. Následně ale shodně na třech mapách zvládli zápasy s týmy Finest a BLINK a do vyřazovacích bojů tedy za pět minut dvanáct prošli.

Rozlosování play-off zatím známé není, ale fanoušci hříšníků se mohou těšit na další parádní zápasy. Nebo tedy minimálně alespoň jeden, protože se veškeré zbývající dění hraje formátem Single Elimination. Vítězi swissu se stali Dignitas a SKADE, což jsou právě jedni z možných soupeřů českého celku. Kromě osmičky postupujících doplní play-off také čtyři další pozvané týmy, které svoji cestu za titulem odstartují přímo ve čtvrtfinále. Díky tomu tak můžeme odhadovat, že půjde o zvučná, ale prozatím neznámá jména.

Thunderpick Bitcoin Series rozdá mezi nejlepší týmy prize pool v bitcoinech, minimální garance finančních odměn je ve výši 75 tisíc dolarů. Pokud ale v následujících dvou týdnech, kdy se turnaj dohraje, vyletí kurz nejoblíbenější kryptoměny, tak se nejlepší hráči mohou těšit ještě na mnohem více. Od zisku alespoň části prizemoney dělí SINNERS jediná výhra, šampion si z celkového balíku ukrojí minimálně 40 tisíc dolarů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.