Přejít k hlavnímu obsahu

Prostě jen potřebujete zabíjet a používat svůj skill, říká vycházející hvězda G2

22. 2. 2022 | 12:30 Counter-Strike 2 Rozhovor
G2 Esports mají s novou sestavou velké ambice. Konečně chtějí nad hlavu zvednout vytoužený pohár, a k tomu jim mají dopomoct i dvě hvězdné posily - m0NESY a Aleksib. Na ně se tak logicky zaměřili novináři nejvíce, a my vám teď přinášíme kompletní rešerši jejich odpovědí na spoustu otázek. Jak moc by chtěl m0NESY potkat s1mpla či jak hodnotí dosavadní působení a předvedené výkony Aleksib? To a mnohem více se dneska dozvíte!
G2 Esports CS:GO tým
G2 Esports CS:GO tým
Zdroj: G2 Esports

Je to jedna z nejvíce sledovaných změn letošního roku. Podaří se G2 Esports, ke kterým přišel neskutečně talentovaný Ilya "m0NESY" Osipov a jeden z nejchytřejších in-game leaderů světa Aleksi "Aleksib" Virolainen, konečně zvednout nad hlavu vytoužený pohár?

„Všichni v týmu jsou super, nevím, co bych k tomu řekl více. Být součástí G2 je skvělé,“ hlásí během IEM Katowice 2022 m0NESY. A co si vlastně chce z jeho pravděpodobně průlomového roku odnést? „Chci se na každém turnaji naučit něco nového a zvedat nad hlavu poháry,“ hlásí krátce, ale výstižně. Prozradil i to, jaký je dle něho rozdíl mezi úrovní, ve které se pohyboval s juniorkou NAVI, a také, jestli cítí nějakou nervozitu. „Je to to samé. Prostě jen potřebujete zabíjet a používat svůj skill. V první hře s fnatic jsem cítil tlak, ať už z mé strany nebo od komunity, ale už teď jsem natěšen na Spodek arénu,“ reaguje sebevědomými slovy.

V základní části IEM Katowice G2 nezačali vůbec dobře, neboť hned v prvním kole padli po zvládnuté úvodní mapě 1:2 s fnatic. V každém zápase tak museli čelit hrozbě vyřazení, nakonec však po finálním skalpu Astralis dokázali postoupit do čtvrtfinále. Co se v úvodním špílu s fnatic pokazilo, prozradil Aleksib. „Začali jsme dobře, ale oni měli od druhé mapy dobrý herní plán. Kouč nám sice říkal, že už nemůžeme hrát tak, jako na první mapě, ale abych byl férový, stále jsme dělali chyby. To bylo velmi znepokojující, když jsme prohráli kvůli opravdovým maličkostem. V novém týmu se to ale stává a pozitivní zpráva je, že ty chyby jsou lehké na opravení, což když se podaří, budeme hrát velmi solidně, jak jsme dokázali proti Astralis (14:1 za CT stranu - pozn. redakce).

Ilya "m0NESY" Osipov
Ilya "m0NESY" Osipov
Foto: G2 Esports

V play-off čeká na evropský celek tým Virtus.pro, který zatím předvádí výborné výkony. Finský střelec se rozhovořil nejen o jeho roli v týmu a hvězdnému spoluhráči NiKovi, ale i přímo o aktuálním soupeři či jestli bude záležet na tom, zda dokáže přelstít jeho protivníka Jama. „Stále je toho hodně, co mohu já a trenér XTQZZZ přinést. Myslím si však, že naši hráči vědí, co mají dělat, a proto je někdy nechávám dělat věci dle jejich uvážení. Co se týče NiKa, samozřejmě to je bonus, když můj spoluhráč dokáže předvádět takové výkony. Ale o všem, co dělá, víme. Samozřejmě mu někdy dáme volnost, stále ale známe naše reakce na to, když se mu povede někoho zabít, ale i když zemře, což je taky velmi důležité,“ poukazuje na svého spoluhráče, jenž se zatím drží ve skvělých číslech - rating 1.50 a ADR přes 103!

„Prvním naším cílem bylo se dostat do play-off. Teď to cítím tak, že půjdeme krok za krokem. Myslím, že Virtus.pro jsou skvělým protivníkem, který neudělal změnu v soupisce a má mnohem hlubší map pool. Jejich poslední zápas jsem ještě neviděl, ale nemyslím si, že to bude založeno pouze na mně a Jamovi, nýbrž na individuálních tahounech či faktu, že se hraje před diváky. Bude to hektické, protože to je letošní rok první akce před živým publikem, s čímž poslední měsíce nemáme moc zkušeností. Myslím, že ten, kdo získá první kola, má velkou šanci vyhrát celou BO3, protože první mapa je za mě velmi důležitá. My potřebujeme porazit kohokoliv, pokud chceme uspět,rozpovídal se obsáhleji kapitán G2.

Další pikantní otázka - jak moc by si chtěl m0NESY zahrát proti NAVI, respektive s1mplovi, k němuž je často přirovnáván? „Nejsem vystrašen hrát proti silným hráčům. Vím, že to bude těžké, ale necítím to tak. Chci proti nim hrát, speciálně proti b1tovi“, dal trochu tak zapomenout na nejlepšího hráče minulého roku. Co se týče individualit, G2 jsou na tom opravdu dobře, s čímž souhlasí i Nemanja "huNter-" Kovač. „Jsem rád, že to není všechno jen o NiKovi, ale že dokážeme předvést dobré výkony i my ostatní. Všichni musíme hrát dobře, pokud chceme dosáhnout velkých výsledků. Myslím, že můžeme být ještě lepší, speciálně já a m0NESY, jenž ze začátku cítil tlak od komunity, která od něj očekává velké výkony. Jsem rád, že jsme došli do play-off a že bude moct hned v prvním eventu za G2 hrát v aréně před diváky. Co se týče mě, já taky můžu hrát o dost lépe,“ dodal nakonec.

Audric "JACKZ" Jug
Audric "JACKZ" Jug
: G2 Esports

A jak moc by G2 pomohlo vítězství? „Myslím, že by nám to dálo velký boost, protože jsme loni sice byli ve finále, ale nikdy nic nevyhráli. Zvednutí trofeje by bylo velmi dobré,“ řekl Audric "JACKZ" Jug. „Ano, vítězství nám dá velkou sebejistotu, ale jdeme krůček po krůčku, jsme teprve ve čtvrtfinále. Zatím nemůžeme přemýšlet, že bychom vyhráli, speciálně v Katovicích. Máme tu kolem sebe v play-off spoustu dobrých týmů, některé ani neudělaly změny. Minulý rok jsme tu měli NAVI, kteří byli dle mého vůbec nejlepším týmem po celý rok. Letošek ale bude pro nás i pro ně jiný, a myslím, že budeme mít větší šanci něco vyhrát. Je to teprve začátek,“ doplňuje trochu opatrněji huNter-.

Další řeč padla i na JACKZE, který je známý svou pozitivní náladou a radostnými reakcemi. Důležitou oporu u něho má i m0NESY, jenž se díky němu dokázal lépe aklimatizovat. „Mně je 29, jemu 16. Musíte mu dát na začátek takovou jistotu, aby se cítil dobře. Oslavné reakce, které předvádím, jsou pro mě naprosto normální a vyplývají z toho, jak vidím svůj život,“ zajímavě poznamenává hráč, jehož význam pro tým mnozí neoceňují. „Můj tým mě hodně podporuje, což pak dokáže snížit moji nervozitu,“ přikyvuje m0NESY. Zda se nejen jemu povede hra před tisíci skvělými fanoušky ve Spodek aréně, se dozvíme už 25. února v 15:30. Čtvrtfinálovou bitvu G2 Esports vs. Virtus.pro můžete sledovat i na našem Twitchi, kam určitě neváhejte zajít!

Štítky: G2 Esports, m0NESY
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.