Přejít k hlavnímu obsahu

Smooya končí ve fnatic, vyhazov zjistil ještě během rozehraného turnaje!

22. 2. 2022 | 07:55 Counter-Strike 2 Přestup
IEM Katowice mají za sebou základní části a ještě před dohráním zbytku turnaje jsme se dočkali nečekané změny v sestavě jednoho z týmů. Fnatic se krátce před startem kvalifikací na PGL Major Antwerp odhodlali k výměně snipera, smooya se tak s týmem loučí po čtyřech měsících.
smooya
smooya
Zdroj: fnatic / HLTV.org

Alex 'ALEX' McMeekin, William 'mezii' Merriman a následně také Owen 'smooya' Butterfield. Slavná organizace fnatic se poprvé ve své historii odhodlala zachránit reputaci “UK CS”, kde má sídlo. Počínaje včerejškem ale ostrovní vlajka opět přestane u CS:GO sekce vlát. Tým se rozhodl posadit na lavičku poslední přírůstek do sestavy, který původně dostal tříměsíční zkušební šanci, po níž ale setrval jenom další měsíc.

Po příchodu do sestavy fnatic okamžitě vylétli vzhůru, smooyovy kvality byly na serveru potvrzeny na výbornou. Od začátku letošního roku se ale fnatic nedaří a v týmu začaly panovat neshody. Vše vyvrcholilo právě v minulém týdnu, smooya se podle svých slov dokonce měl o benchi dozvědět ještě před vypadnutím z IEM Katowice. Uzavření soupisek před kvalifikacemi na nadcházející Major jsou bohužel neúprosné.

Anglický sniper okamžitě odhalil své plány, již dnes by se chtěl zúčastnit první RMR kvalifikace v nějakém mixu. Dokud si nenajde nové angažmá, tak by se chtěl naplno věnovat streamování.

Jasnou budoucnost naopak mají v táboře fnatic. Vedení se do hlavního týmu rozhodlo povýšit rumunského střelce z akademie, Iuliana 'regali' Harjău. Ten si v týmu zahrál jednorázově již před příchodem smooyi v turnaji Elisa Invitational Fall a vedení se nejspíše nepovedlo ulovit žádnou větší hvězdu. I tak jde o další zajímavou šanci na scéně, kterou dostává hráč z WePlay Academy League. Bude následovat své konkurenty z jiných organizací, nebo nebude trvalým řešením problémů fnatic? To nám ukáží již nejbližší zápasy.

Štítky: fnatic, smooya, regali
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.