Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE oficiálně vítají dvě posily a vyhlašují útok na TOP 30!

22. 2. 2022 | 13:53 Counter-Strike 2 Přestup
Očekávané se stává skutečností, vicemistři České republiky za rok 2021 se v honbě za mezinárodními cíli rozhodli rozšířit svoji soupisku mimo domácí scénu. Namísto dvou slovenských hráčů dnes oficiálně ENTERPRISE přivítali posily z Rumunska a Finska.
myltsi & Blytz
myltsi & Blytz
Zdroj: ENTERPRISE esports

Na začátku února to vypadalo, že se začíná něco dít. ENTERPRISE se v lednu museli poprat s odchodem své hlavní hvězdy, bez Davida 'forsyy' Bílého to ale přestalo být ono. Jeho odchod poznamenal tým dříve, než si hráči možná sami připouštěli, že se stane. Už v době jeho odchodu se ale poprvé začalo hovořit o angažování posily ze zahraničí, protože domácí scéna je limitována počtem elitních hráčů, kteří jsou na výběr. S týmem už navíc delší dobu působí ruský kouč Aleksey 'Nevar' Voronov. Volba nakonec přece jenom padla na domácího snipera Dominika 'NIO' Maxiana, pro toho bylo ale skoro až nemožné jít ve forsyyho šlépějích.

Výsledková bilance o 2 vítězstvích z pouhých 13 zápasů. Jako řešení této formy se tak 7. února poprvé v oficiálním zápase ENTERPRISE objevilo nové jméno. Raul 'Blytz' Gligor však nebyl náhradou za NIA, nýbrž za Andreje 'Adejis' Kameništiaka. Rázem se tak začalo hovořit hned o dvojité změně. Spolu s oficiálním představením dnes CEO organizace prohlásil, že i přes nesporné kvality obou odcházejících hráčů to vypadalo, že by návrat do loňských kolejí mohl trvat až příliš dlouho. A něco takového si nebylo možné dovolit, protože by tím ztratili pozici zajišťující pozvánky do turnajů. Čekat déle a mohli začínat zase od nuly.

Potenciál mezinárodní sestavy ještě znásobí Ville 'myltsi' Vilkman, který se jako druhá zahraniční posila postará o roli hlavního snipera. Oba cizinci se ve dvoutýdenním zkušebním období osvědčili a na celém týmu byl vidět okamžitý posun. Zbytku sestavy tak zřejmě ani tolik neublížilo, že celá komunikace bude nově probíhat v angličtině. Jasným cílem této změny není stát se CZ/SK jedničkou, ale v blízké až středně vzdálené budoucnosti se probojovat do TOP 30 světového žebříčku, jak ve svém vyjádření doplňuje CEO Miroslav Bodnár. SINNERS už jsou světovým týmem a útok na ně je součástí mezinárodních cílů.

ENTERPRISE sice vypadli z nejlepší světové padesátky a aktuálně jsou na 69. příčce až třeba za Entropiq Prague, v blízké době je ale určitě uvidíme v dalších turnajích, díky kterým se budou chtít vrátit tam, kam se tak pracně postupně probojovali. S novými tvářemi již dokázali porazit Savage (#47), Endpoint (#37) nebo SKADE (#33), výkonnostní potenciál se tak v novém složení určitě ukrývá. Dnešním dnem je vše oficiální a nezbývá než věřit, že tato změna celé struktury týmu přinese kýžené ovoce a EP budou lepší, než kdy dříve.

Nová oficiální sestava ENTERPRISE vypadá takto:

 Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
 Česká republika Robert 'manguss' Kasper
 Slovensko Matúš 'MATYS' Šimko
 Rumunsko Raul 'Blytz' Gligor
 Finsko Ville 'myltsi' Vilkman

 Rusko Aleksey 'Nevar' Voronov – trenér

Štítky: ENTERPRISE, NIO, Adejis
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.