Přejít k hlavnímu obsahu

Horká linka mezi NIP a Fnatic! Brollan se má stát nindžou za 15 milionů korun

22. 2. 2022 | 17:44 Counter-Strike 2 Přestup
Hned po IEM Katowice se roztrhl pytel s dalšími změnami. Aktivní jsou zejména fnatic, kteří ještě během turnaje ukončili spolupráci se svým sniperem, aby zanedlouho dostali nabídku na dalšího hráče – Brollana. Od koho? Ninjas in Pyjamas. A částka? V přepočtu necelých 15 milionů korun!
Brollan
Brollan
Zdroj: ESL

Hned po vypadnutí z IEM Katowice 2022 a těsně před prvními kvalifikacemi na PGL Major Antwerp sáhla legendární organizace fnatic ke změně. Na lavičku byl posazen sniper Owen "smooya" Butterfield (více v samostatném článku). Tím to ale údajně nekončí, balit si má údajně i Ludvig "⁠Brollan⁠" Brolin.

O služby mladého, ale již zkušeného hráče totiž podle informací portálu HLTV.org projevili zájem Ninjas in Pyjamas, kteří po neuspokojivém výsledku chtějí posilnit soupisku. Nabízená částka za švédského střelce se má pohybovat ve výši 600 tisíc eur, tedy kolem 15 milionů korun. To sice může znít jako slušná pálka, na druhou stranu, švédská hvězda má i ve svých teprve devatenácti letech dostatek umu a zkušeností. Za fnatic střílí už tři roky, vyhrál dva velké tituly a dokonce se i dvakrát umístil v HLTV TOP 20.

Spekulace o možném přestupu potvrdila i sama organizace. fnatic na svém Twitteru uvedli, že Brollan nebude hrát první kvalifikaci na belgický Major, přičemž jeho místo zaujme další člen akademie Peppe "Peppzor" Borak. Ten se tak znova potká s Iulianem "regali" Harjāu, který už byl povýšen natrvalo.

Zatím není známo, koho by Brollan v NIP nahradil. Někdo by mohl namítnout, že je na odstřel hlavně Love "phzy" Smidebrant, ale ten plní nenahraditelnou roli snipera od prosince minulého roka, kdy device dočasně odešel kvůli zdravotním důvodům. Nejvíce se tak nabízí Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora, který je terčem kritiky už delší dobu. Jisté však je, že odchodem Brollana by ve fnatic zůstal už jen jeden Švéd a zároveň pamětník velkých úspěchů - Freddy "KRIMZ" Johansson. Přestup ale zatím dotažen není.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.