Přejít k hlavnímu obsahu

Play-off IEM Katowice je tady! G2 jsou bez trenéra, FaZe musejí hrát s náhradníkem

25. 2. 2022 | 14:30 Counter-Strike 2 Preview
Nechť hry započnou! Tento víkend je ve znamení jubilejního desátého vyvrcholení IEM Katowice, jednoho z nejoblíbenějších esportových turnajů na celém světě. V CS:GO se letos bojuje o rovný 1 milion dolarů, do play-off o tento balík postoupila šestice vyvolených týmů. Dva čekají v semifinále, o které se zbylá čtverka popere právě dnes.
Spodek Aréna v Katovicích
Spodek Aréna v Katovicích
Zdroj: PLAYzone (Pavel Kristián)

Heroic, Virtus.pro a Gambit ze skupiny A, Natus Vincere, FaZe Clan a G2 Esports ze skupiny B. Tak zní výčet účastníků play-off šampionátu Intel Extreme Masters. Od Natus Vincere se výhra skupiny očekávala nejvíce, výkony Heroic jsou naopak příjemným překvapením. Oba tyto celky ale na své oponenty teprve čekají, dnešní den patří čtvrtfinálovým bojům. Přímo na místě už je i naše výprava, takže se na všech našich kanálech můžete těšit na exkluzivní obsah přímo z místa. Pro nejvíce obsahu sledujte Instagram.

Vedle toho ale budeme samozřejmě připraveni i v našem pražském studiu, česky komentované přenosy u nás na Twitchi pokračují i v play-off. Vyhrát můžete i hezké odměny, tak přijďte zafandit do chatu!

KFC Rozvoz

Nyní už ale k samotným zápasům. Jako první se proti sobě postaví Virtus.pro a G2 Esports. Aktuálně čtvrtý a pátý nejlepší tým světa, to samo o sobě zní jako ta nejlepší pozvánka na skutečnou CS:GO řežbu! Na straně G2 bohužel došlo k oslabení, protože trenér XTQZZZ byl testován pozitivně na covid-19 a play-off se nezúčastní. Sestava G2 po posledních změnách vypadá opravdu našlapaně a nyní se ukáže, jestli na první medaile ještě není příliš brzy. Virtus.pro se totiž mohou opřít o parádní formu Dzhami 'Jame' Aliho, který u jeho premiéry na velké stage prověří mladou hvězdu Ilyu 'm0NESY' Osipova. Zkouška, jak má být.

Ve druhém duelu vyzve světová dvojka aktuální devítku. Gambit by leckdo rád viděl ve finále proti NAVI, snadná jejich cesta ale nebude. I přesto se dá říci, že ve čtvrtfinále na ně čeká papírově možná nejslabší účastník play-off. FaZe Clan je jediným týmem ve vyřazovacích bojích mimo nejlepší světovou pětku, co však ale skutečně hraje po dosavadních sympatických vystoupeních soupeři nejvíce do karet, tak je absence klíčové postavy. Håvard 'rain' Nygaard byl testován pozitivně na covid-19 a do akce se tak vrací náhradník Justin 'jks' Savage. Dalo by se říci, že FaZe nemají v play-off už co ztratit. Ale nechme se překvapit.

Štítky: IEM Katowice
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.