Přejít k hlavnímu obsahu

Kreativní ředitel World of Tanks byl po podpoře ruské invaze vyhozen

2. 3. 2022 | 10:55 Gaming
Přesto, že válka na Ukrajině zasáhla nás všechny, najdou se tací, kteří vyjadřují podporu Rusům. Kreativního ředitele ve Wargaming to stálo jeho místo.
World of Tanks
World of Tanks
Zdroj: Wargaming

Na válku na Ukrajině mají všichni svůj názor. Někdo, jako třeba legenda s1mple, daruje tři čtvrtě milionu Kč na pomoc s válečnými výdaji, někdo si splete videohru s realitou, a pak je tu Sergey Burkatovskiy, kreativní ředitel studia Wargaming, které stojí za hrou World of Tanks. Ten skrz příspěvek na Facebooku, který je bohužel smazaný, vyjádřil kladná slova k ruské invazi na Ukrajině s tím, že podporuje operaci Ruska, Doněcké lidové republiky a Luhanské lidové republiky. Den poté napsal status, že se jeho cesty se studiem Wargaming rozešly. Později to pro PC Gamer potvrdilo samotné studio.

Sergey Burkatovskiy vyjádřil své osobní názory na sociálních mediích, což kategoricky odmítáme a nereflektuje to přesvědčení a postoj společnosti. Museli jsme ho tak nechat odejít a ve společnosti nadále nepracuje,
vyjádřilo se studio Wargaming

Stovky zaměstnanců pracujících z Běloruska, kde se nachází hlavní studio, pochází právě z Ukrajiny. Jako odpověď na ruskou invazi studio zaslalo 1 milion dolarů (cca 22 824 000 korun) do ukrajinského Červeného kříže. Společnost se také rozhodla ze svých reklam dočasně odebrat tanky a další militantní vozidla. Na Ukrajině reklamy odebere úplně. Inzerovat v době války je podle společnosti nepřístojné. Je tak vidět, že i herní studia se umí semknout a pomoci v tak potřebné době. 

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.