Přejít k hlavnímu obsahu

Mistr světa byl blízko konce kariéry. Esportovou legendu zachránila zelená karta

3. 3. 2022 | 09:45 League of Legends Zajímavost
Support jednoho z předních amerických celků a mistr světa z roku 2017 Jo „CoreJJ” Yong-in málem pověsil kariéru na hřebík. Dlouho totiž nezískal v USA potřebnou zelenou kartu. O nepříjemné situaci promluvil sám generální manažer Team Liquid.
CoreJJ reprezentuje Team Liquid
CoreJJ reprezentuje Team Liquid
Zdroj: Tina Jo/Riot Games

CoreJJ je díky svému příchodu v listopadu 2018 aktuálně nejdéle působícím členem Liquid. Klíčová opora týmu ale neměla daleko k odchodu. „Bylo velice pravděpodobné, že jej ztratíme. A to nejen v Team Liquid, ale v LCS a na celé LOL scéně,” sdělil manažer TL Jun „Dodo” Kang.

Zelená karta je nezbytný dokument, který svého majitele opravňuje legálně žít a pracovat na území USA. Pokud by hráči nepřišla včas, tedy do konce února, CoreJJ by kariéru ukončil. 

„Spoustu právníků mi říkalo, že se bude muset stát zázrak, abych ji dostal. Někteří se k tomu ani vyjadřovat nechtěli, protože to považovali za nemožné. Pohyboval jsem se na tenkém ledě, opravdu jsem ji potřeboval získat,” okomentoval složitý proces sám CoreJJ.

V polovině února 2022 informovala oficiální databáze Riot Games o tom, že CoreJJ zelenou kartu dostal. Díky statutu rezidenta se tak Liquid může pyšnit kompletní sestavou plnou zvučných jmen.

Sestava Team Liquid:

 Belgie Gabriël „Bwipo” Rau
 Dánsko Lucas „Santorin” Tao Kilmer Larsen
 Dánsko Søren „Bjergsen” Bjerg
 Francie Steven „Hans sama” Liv
 Jižní Korea Jo „CoreJJ” Yong-in

Štítky: CoreJJ, team liquid