Přejít k hlavnímu obsahu

Konec ruských týmů. Sportovní hry odstraňují ligové celky a národní mužstva

2. 3. 2022 | 18:50 EA SPORTS FC 24 Zajímavost
Další rána. Omezení Ruska v esportu a gamingu pokračuje. Tentokrát je v hlavní roli vývojář EA Sports. Z hokejové hry NHL 22 zmizí ruské a běloruské ligové a národní týmy, ve fotbalové FIFA 22 se omezení týká pouze největší země světa.
EA Sports FIFA 22
EA Sports FIFA 22
Zdroj: EA Sports

O sankcích v prostředí počítačových her se začalo především v posledních dvou dnech houževnatě diskutovat. Připojí se herní vývojáři a pořadatelé esportových akcí ke zbytku západního světa v přístupu k ruské agresi na Ukrajině? Odpověď je již nyní jasná - ano.

Kvůli svému postoji k ruské invazi byl vyhozen kreativní ředitel hry World of Tanks,  problémy začínají také pro hráče na světové platformě Steam. Ve středu večer pak se svou reakcí přišli EA Sports, kteří stojí za oblíbenými sportovními tituly FIFA a NHL.

„EA Sports vyjadřují solidaritu s Ukrajinou. Voláme po míru a konci invaze,“ vyjadřuje se EA k současné situaci na východě Evropy. „Začínáme s procesy, které odstraní ruský národní tým a veškeré ruské celky z našich FIFA produktů,“ popisuje vývojář další kroky.

Podobně reagují EA Sports také v hokejové NHL 22. Tam se kromě Ruska vymazání celků týká i Běloruska.

Štítky: FIFA 22, NHL
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).