Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči vyjadřují podporu Ukrajině pomocí speciálního operátora ve hře

6. 3. 2022 | 08:00 Warzone Zajímavost
Přesto, že by se mohlo zdát, že je Ukrajina v konfliktu sama, celý svět jí, krom té materiální a peněžité, vyjadřuje i podporu psychickou. Na Redditu se zrodil nápad, aby si hráči ve hře Call of Duty: Warzone změnili své skiny na operátora Yegora. Ten je rozeným Ukrajincem.
Call of Duty Warzone
Call of Duty Warzone
Zdroj: Call of Duty Warzone/Activision

Pomoci Ukrajině lze mnoha způsoby. Inspirovat se můžete ukrajinskou legendou s1mple a darovat peníze, změnit si herní přezdívky na něco tematického, nebo spustit Call of Duty: Warzone a.... chodit se skinem operátora z Ukrajiny? Jasně, proč ne! Právě v Call of Duty s podtitulem Warzone se rozšířilo množství hráčů s operátorem Yegorem, který se na Ukrajině narodil roku 1986.

Příspěvek na Redditu dosáhl na více než 1 600 upvotů a stovky komentářů. Proč vlastně celý tento povyk? Ve hře se totiž nenachází ukrajinská vlajka, hráči tak musí hledat alternativy, kterými by ukrajinskou vlajku nahradili. Spousta hráčů se shoduje, že vidět hru plnou polonahých Yegorů by bylo úžasné. 

Samozřejmě, i takový krok si našel své odpůrce, kteří radši vyzývají k podpoře Ukrajiny nějak doopravdy, ne hloupou změnou skinu ve hře. Jak ale zmiňují někteří komentující, i to je malá ukázka podpory, kterou může ukázat každý vlastník operátora.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.