Přejít k hlavnímu obsahu

Virtuální streamerka láme rekordy. Na Twitchi pokořila veškerou konkurenci

5. 3. 2022 | 21:25 Twitch
To se jen tak nevidí! Vtuberka s přezdívkou Ironmouse láme rekordy na Twitchi, dosáhla nejvyššího počtu subscriberů v historii platformy. Vděčí za to také svému subathonu.
Vtuberka Ironmouse láme rekordy, stala se streamerkou s nejvyšším počtem subscriberů
Vtuberka Ironmouse láme rekordy, stala se streamerkou s nejvyšším počtem subscriberů
Zdroj: Twitch: Ironmouse

Pro ty, kdo se ve „slangu“ tolik nevyznají, hned na úvod objasníme, co pojem „vtuber“ neboli virtuální youtuber vlastně znamená. Podobně jako v případě youtuberů se jedná o tvůrce obsahu, kteří ale místo toho, aby natáčeli sami sebe, používají virtuálně vytvořeného avatara. Objevují se především na streamovacích platformách, jako jsou YuTube, Twitch nebo třeba TikTok. S pojmem přišla vtuberka s přezdívkou Kizuna AI v roce 2016 a je považovaná vůbec za první vtuberku, jejíhož příkladu následovali i další.

Nedávno se Ironmouse stala streamerkou s nejvyšším počtem aktivních „subs“ na Twitchi, čímž překonala bývalou rekordmanku. V současnosti jich má více než 160 000 a followuje ji přes milion fanoušků. 

„Slova nemůžou popsat to, co právě cítím,“ napsala Ironmouse na Twitter krátce poté, co překonala rekord. „Nemůžu přestat brečet. Děkuji vám za všechnu vaši lásku a za to, že jste se ke mně přidali na této bláznivé cestě.“

Na grafu níže můžete vidět, jak rostla vtuberčina oblíbenost. Přestože svůj účet vytvořila již v roce 2017, první pozornosti se jí začalo dostávat až na začátku roku 2020 a koncem loňského roku prudce vzrostla. Twitch je její hlavní platformou od roku 2019. Za své působení si získala široké publikum a je jednou z nejoblíbenějších vtuberek na platformě. 

Vtuberka Ironmouse láme rekordy, stala se streamerkou s nejvyšším počtem subscriberů
Vtuberka Ironmouse láme rekordy, stala se streamerkou s nejvyšším počtem subscriberů
: https://twitchtracker.com/ironmouse

A kdo se za avatarem roztomilé růžovovlasé slečny s růžky skrývá? Odpověď není jistá, neboť svou skutečnou tvář dosud nikdy neodhalila. Ví se o ní pouze to, že má mít portorické kořeny a že trpí imunitním onemocněním známým jako „běžná variabilní imunodeficience“ neboli CVID. To stojí za různými zdravotními problémy a ztěžuje jí i obyčejné opuštění domu nebo postele. I proto si za dlouhé streamování zaslouží obdiv. Koneckonců spánek je také součástí jejích subathon streamů. Krom toho její obsah zahrnuje chatování, hry, fanarty nebo třeba zpěv. Na video, které zachycuje její zpěv, se můžete podívat níže. 

Zdroj: DotEsports
Štítky: vtuber, subathon