Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední šance. STYKO bude na PGL Majoru chybět, Zero je stále ve hře

6. 3. 2022 | 15:50 Counter-Strike 2 Preview
Tento týden byl ve znamení kvalifikačního maratonu na PGL Major. Evropa už zná většinu účastníků svých dvou RMR turnajů, určit zbývá závěrečnou pětici. Poslední šance se chopila více než tisícovka týmů, sobotním sítem však mohla projít pouze nejlepší osmička, kterou nyní čeká to nejdůležitější.
Apeks CS:GO tým
Apeks CS:GO tým
Zdroj: Apeks

Mezi neuvěřitelným počtem 1012 účastníků poslední kvalifikace nechyběla ani celá řada českých a slovenských zástupců. Po úspěchu SINNERS se čekalo, kdo dokáže jejich cestu následovat, z řad týmů se však nikomu do pokročilé fáze dostat nepodařilo. Ve čtvrtém případě k tomu měli nejblíže hráči ENTERPRISE a eSuby, kteří ale shodně neprošli bariérou nejlepších 64 týmů. Stejný konec mělo také tažení Tomáše 'oskar' Šťastného a jeho GORILLAZ, jenž se pravidelně dostávali daleko, ale také odchází jako poražení.

Dnes od 16:00 je na programu poslední kvalifikační den, kde i přesto budeme mít komu fandit. První část jednoho z nejdůležitějších cílů roku splnili Martin 'STYKO' Styk a Patrik 'Zero' Žúdel se svými zahraničními týmy, oba se nacházejí mezi nejlepší šestnáctkou, která je dvě výhry od postupu na bukurešťský RMR turnaj.

STYKO s Apeks včera mimo jiné zažil dvě těsné výhry 16:14, jednu z nich dokonce proti eSubě a svoji nedělní pouť započne BO1 zápasem proti Anonymo Esports, přemožitelům GORILLAZ. V případě výhry se o postup na RMR utkají s lepším z dvojice Nemiga, Eternal Fire. Na Zera a jeho GamerLegion čekají polští MONKEsports, vítěz tohoto zápasu se v BO3 sérii utká o postup s lepším z duelu SKADE vs. ONYX.

Vyhrát úvodní středeční BO1 zápas je nutností, v případě prohry v BO3 sérii ještě týmy dostanou druhou šanci, protože kvalifikace nabízí 5 postupových slotů, nikoliv pouze 4, takže na poražené kvarteto ze čtvrtfinále čeká dodatečný pavouk o 5. místo. Věříme, že Slováci to dotáhnou tam, kde to dobře znají!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.