Přejít k hlavnímu obsahu

JKS mužem dvou tváří a rolí. Kde najde tenhle super-chameleon nové útočiště?

8. 3. 2022 | 09:58 Counter-Strike 2 Zajímavost
FaZe dokázali ovládnout letošní IEM Katowice relativně s velký přehledem, a to i přes nespočet komplikací. Klíčovým mužem v jejich zápasech byl náhradník jks, který je momentálně bez angažmá. Věděli jste však, že právě jks nebyl jejich první možností, ale že FaZe měli v hledáčku hlavně Dána Bubzkjiho?
jks
jks
Zdroj: FaZe Clan

Úžasný příběh, který napsali hráči z FaZe na letošním IEM Katowice, se jisto jistě zapíše do dějin. Ještě než samotný turnaj vůbec vypukl, zasáhla všechny fanoušky FaZe bolestivá zpráva v podobě pozitivně testovaného Robina "ropz" Koola na COVID-19. Ropz si měl totiž se svým novým týmem odbýt premiéru, ale místo toho byli FaZe nuceni sáhnout po náhradníkovi. Tím vyvoleným se nakonec stal australský ostrostřelec Justin "jks" Savage, který je momentálně volným hráčem po tom, co se Complexity rozhodli udělat radikální změny.

A právě o tomto hráči se ve studiu mluvilo nejvíce, jelikož jeho výkony byly opravdu solidní a to i přes ten fakt, že v průběhu turnaje musel v týmu zastávat dvě různé role. Uzdravený ropz se k týmu připojil v průběhu základní části, a tak to vypadalo, že jks už za FaZe ve Spodek aréně nenastoupí. Pouze pár hodin nato byl však pozitivně testován na COVID-19 i Håvard "rain" Nygaard a rázem bylo všechno jinak.

I přes všechny komplikace FaZe nakonec dokázali neuvěřitelně vyhrát celý turnaj s náhradníkem, který musel v průběhu turnaje zastávat dvě naprosto odlišné role v týmu. Překvapením však je to, že jks nebyl ani zdaleka první volbou. Russel "Twistzz" Van Dulken totiž v podcastu HLTV Confirmed  prozradil, že jks byl do týmu povolán na jeho popud, a že to byl právě on, kdo musel kouče Roberta "RobbaN" Dahlströma a kapitána Finna "karrigan" Andersena přesvědčit o jeho kvalitách. FaZe totiž měli původně v hledáčku dva Dány a jedním z nich byl dokonce bývalý hráč Astralis, Lucas "Bubzkji" Andersen. Rozhodnutí, které FaZe učinili, se ukázalo jako to správné a nám nezbývá nic jiného než si počkat, kam šikovný Australan jks zamíří.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.