Přejít k hlavnímu obsahu

Snoop Dogg je připravený dobýt esport! Slavný rapper uzavřel spolupráci s FaZe Clan

8. 3. 2022 | 16:31 Zajímavost
Hip-hop je to, co hýbe světem. Tato slova jsme mohli kdysi slyšet z úst světově známého rappera Snoop Dogga. Časy se ale mění a sám umělec si neustále rozšiřuje obzory a pořád jde kupředu s dobou. Snoop Doggovi není cizí ani gaming a jak se zdá, on sám je připraven zahýbat také světem esportu. Hvězdný rapper totiž navázal nejnovější spolupráci s FaZe Clan!
Snoop Dogg oznámil spolupráci s FaZe Clan
Snoop Dogg oznámil spolupráci s FaZe Clan
Zdroj: FaZe Clan

Legendární rapper Snoop Dogg se ve své hvězdné kariéře zdaleka nespokojil jen s hudbou, ale jak je známo, dělá vždy zkrátka to, co ho baví. A z posledních let víme, že gaming ho baví určitě. Opravdu hodně. Tvrzení navíc potvrdil svým nedávným oznámením, ze kterého kdekdo žasne. Světově známá hvězda ze západního pobřeží spojila své síly s esportovou organizací FaZe Clan.

Nabízí se tak otázka, kterou si určitě klade spousta hráčů a fanoušků – na jaké pozici se rapperská celebrita objeví? V tiskové zprávě FaZe Clan zmínil, že se Snoop Dogg představí v roli jednoho z ředitelů společnosti, což také odkazuje na splynutí organizace s akviziční společností BRPM. FaZe se tak velmi brzo stane veřejně obchodovanou společností. Ze spolupráce má radost i 50letý rapper, který sám ve volných chvílích streamuje hry na Twitchi, a dokonce se přímo objevil v několika titulech (hlasatel v DLC pro Call of Duty: Ghosts atd.).

Sám Snoop Dogg... promiňte, FaZe Snoop, na svém Twitteru s velkou slávou oznámil členství v esportové organizaci. Podle všeho celé partnerství vzniklo na popud jeho vlastního syna. „Dává smysl, že s FaZe budu spolupracovat jako člen týmu, ale i v jeho představenstvu. Mladí lidé se s touto značkou ztotožňují a to moc dobře věděl můj syn Cordell, který nás proto dal dohromady," odůvodňuje Snoop nové partnerství.

Jaká budoucnost čeká Snoop Dogga v esportu a gamingu, to si předvídat netroufáme. Určitě ale ví, co dělá. Jak jsme již zmínili, kromě tvorby hudby expandoval i do dalších mediálních odvětví a streamování je jedno z nich. Není však prvním ani posledním rapperem, který začíná fušovat do gamingu. V roce 2020 například Swae Lee investoval do organizace XSET, a je to také teprve nedávno, co se Dr. Dre objevil v novém obsahu pro hru GTA Online. 

Štítky: Snoop Dogg, FaZe Clan