Přejít k hlavnímu obsahu

Repríza finále MČR bude předzvěstí souboje dvou největších gigantů!

9. 3. 2022 | 15:50 League of Legends Preview
Základní část nejvyšší české ligy Mastercard Hitpoint Masters je u svého konce a čeká nás play-off, ze kterého vzejde nejenom další domácí šampion, ale také dva zástupci na prestižní turnaj European Masters. Největšími favority jsou jednoznačně Entropiq a eSuba, ale ani SINNERS společně s Dynamo Eclot nemůžeme předem odepsat.
Vyřazovací část nejvyšší české ligy je tady!
Vyřazovací část nejvyšší české ligy je tady!
Zdroj: Hitpoint

Dva největší čeští giganti této sezóny, eSuba a Entropiq, na sebe narazí hned v prvním kole! Dva nejlepší týmy základní části budou v pavouku postaveni proti sobě a již 13. března díky tomu poznáme prvního finalistu Mastercard Hitpoint Masters a prvního postupujícího reprezentanta do European Masters.

Podle základní části se dá předpokládat, že Entropiq bude o něco větším favoritem, ale BO5 série je něco jiného než jediná hra. Nicméně eSubu čeká těžký úkol, ale nic není nemožné a třeba se dočkáme překvapení. Případná prohra ještě neznamená vypadnutí z play-off, ale i přesto půjde opravdu o hodně.

Celého pavouka však o tři dny dříve odstartují týmy, které na úvod play-off svedou reprízu finále loňského Guseppe MČR. V základní části vypadali lépe hráči týmu Dynamo Eclot a do série tím pádem budou vstupovat jako favorit. SINNERS budou muset předvést to nejlepší, co se v nich momentálně nachází.

Nejzajímavějším matchupem bude duel na midu, kde na sebe narazí jako klasicky zkušený Ordno a mladý Jackisek. Oba mají za sebou už hodně cenných vítězství, kterých byli součástí a tudíž můžeme očekávat, že se právě tihle dva pokusí svůj tým dotáhnout k vítězství. Kdo neuspěje, ten bude smutnit bez medaile.

Celé play-off můžete od 10. března sledovat na Twitch kanále Hitpointcz. Vrcholem celého snažení budou boje 19. a 20. března, kdy se dočkáme nejprve semifinále o 2. slot v EU Masters a poté samotného finále.

Play-off Mastercard Hitpoitn Masters
Play-off Mastercard Hitpoitn Masters
Foto: lol.fandom
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.