Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská paráda na ESL Pro League! Frozen přehrál finalisty IEM Katowice

10. 3. 2022 | 17:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Patnáctá sezóna ESL Pro League oficiálně začala skupinou A, ve které už každý celek odehrál minimálně jeden zápas. To už však neplatí pro G2 Esports a MOUZ, kteří na sebe druhý hrací den narazili jako první. Favorit byl jasný, avšak frozen nedaroval se svými spoluhráči hvězdným Evropanům ani jednu mapu!
frozen a jeho velká radost!
frozen a jeho velká radost!
Zdroj: ESL

ESL Pro League S15 aneb "Liga mistrů CS:GO" čítá 24 týmů rozdělených do čtyř samostatně se hrajících skupin. Hraje se BO3 formátem každý s každým, přičemž vítěz postoupí do čtvrtfinále a druzí s třetím do osmifinále. Zbylá dvojice se s turnajem rozloučí.

V turnaji máme dvě domácí stopy - organizaci Entropiq a Davida "frozen" Čerňanského ve službách MOUZ. Oba dva zástupci byli společně nalosováni do skupiny A, která odstartovala jako první. Spolu s nimi ještě budou bojovat o tři místenky v play-off NiP, G2 Esports, Looking For Org a fnatic. A aby toho nebylo málo, MOUZ a Entropiq se proti sobě postavili tváří v tvář hned na úvod.

Hra to byla vyrovnaná, avšak EIQ dokázali vyhrát obě první poloviny map, což jim následně poskytlo dostatečný manévrovací prostor a nakonec i výhru 2:0 po mapách 16:13, respektive 16:10. Ze zbylých dvou mačů dokázali uspět G2 a NiP, kteří si jednoduše poradili s fnatic a Looking For Org

Druhý hrací den začal soubojem MOUZ s G2, vicemistry IEM Katowice, kteří se však prozatím musejí obejít bez kapitána Aleksiho "Aleksib" Virolainena, za něhož zaskakuje starý známý François "AMANEK" Delaunay. Nuke začal ve vyrovnaném tempu, avšak myšáci ve druhé polovině předvedli výbornou obranu, na kterou G2 nedokázali najít recept a 12:16 prohráli i díky tomu, že tahoun Nikola "NiKo" Kovač zaznamenal pouhých 10 zabití.

Mirage začala obdobně, ale G2 díky Ilyovi "m0NESY" Osipovi tentokrát druhou půlku zahráli mnohem lépe a poslali špíl do prodloužení. V něm však zaúřadoval perfektně hrající sniper na opačné straně, Ádám "torzsi" Torzsás, jenž myšákům svým 1v4 clutchem vystřelil famózní a nečekané vítězství.

Zatím to tak vypadá parádně, protože jak EIQ, tak i MOUZ mají velkou šanci se prodrat do kýženého play-off! Jestli se jim to opravdu povede, sledujte na našem Twitch kanále, kde pro vás zápasy vysíláme. 

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.