Přejít k hlavnímu obsahu

Rekordní šňůra nejúspěšnějšího týmu historie. T1 vyhráli patnáct zápasů v řadě

11. 3. 2022 | 19:40 League of Legends Reportáž
Žádná organizace v historii profesionálního League of Legends nevyhrála tolik co T1. Tým v čele s Lee „Faker“ Sang-hyeokem je v posledních sezónách opět mezi naprostou špičkou. Patnácti výhrami v řadě pokořili Korejci svůj vlastní rekord z roku 2015 a jen tři vítězství je dělí od perfektního splitu.
T1 LoL
T1 LoL
Zdroj: Red Bull

15-0. Takové je momentální skóre T1 v korejské lize LCK. Jedna z nejlepších soutěží světa se tak vrátila do roku 2015, kdy organizace pojmenovaná SKT T1 drtila konkurenci. Král Faker se vrátil a jde si pro svůj desátý titul LCK. Celkově by šlo o šestnáctou trofej pro největší hvězdu League of Legends.

T1 mají téměř jisté první místo po základní části a jejich účast v semifinále play off už je stoprocentní. Pokud se udrží na vrcholu LCK, budou si T1 moci vybrat svého soupeře pro semifinále. Jestliže zůstane situace stejná, utkají se T1 ve druhém kole vyřazovací části s jedním ze čtveřice DRX, DWG KIA, Fredit BRION a Kwangdong Freecs.

Prozatím poslední vítězství si T1 připsali proti již zmiňovaným Kwangdong Freecs. Sérii musela rozhodnout třetí hra, ve které Faker znovu posunul jeden ze svých rekordů. Na mid lane přišel s Kaisou. Ta se stala 71. unikátním šampionem, kterého 25letý borec provedl po Summoner's Riftu (druhý je v tomto ohledu Perkz s 67).

Rozpis zápasů je pro T1 příznivý. V neděli se postaví proti Fredit BRION, v posledním týdnu pak narazí na Liiv SANDBOX a DRX. Právě DRX budou tou pravou zkouškou pro T1. Podaří se jim dotáhnout perfektní split do úspěšného konce?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).