Přejít k hlavnímu obsahu

Čech v dresu Barcelony postupuje do play-off a bude bojovat o medaile

12. 3. 2022 | 12:40 League of Legends Reportáž
LVP SL má za sebou základní část jarního splitu. Šest celků postoupilo do play-off, nechybí ani Barça eSports v čele s Jakubem „Dreedy“ Viceníkem. Po devíti kolech je z toho druhé místo, což pro Barcelonu zajišťuje minimálně bronzovou příčku po vyřazovací části. Ve hře je však také postup do European Masters.
Tým Barça eSports
Tým Barça eSports
Zdroj: Barça eSports

Kromě Fnatic TQ nebylo v Superlize lepšího týmu než Barça eSports. Nový celek, který vstoupil do světa League of Legends teprve na konci minulého roku, ukazuje svůj veliký potenciál. Český top laner Dreedy může být se svým prozatímním působením v katalánském mančaftu spokojený.

V individuálních statistikách základní části Superligy skončil 21letý hráč těsně pod vrcholem. V KDA a CSM (počet minionů za minutu) byl druhý mezi top lanery, o něco hůř se mu dařilo s goldy (3.) a podílem na zabití (5.).

Barça eSports půjdou ve svém prvním zápase play-off na Fnatic TQ. Vítěz postoupí přímo do finále LVP SL, horší z celků pak nastoupí do semifinále.

V play-off španělské Superligy se představí také Adam „Random“ Grepl. Mid laner BISONS ECLUB se vřítí do vyřazovací části ze čtvrtého místa. V prvním kole narazí na G2 Arctic a bude doufat, že si zahraje proti svému krajanovi.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).