Přejít k hlavnímu obsahu

Natus Vincere merch obléknou oběti války, putuje na podporu Ukrajině

13. 3. 2022 | 10:45 Counter-Strike 2 Gaming
Invazí na Ukrajině jsou zasaženi úplně všichni. Uvědomuje si to i esportový tým NaVi, který místo útěku zvolil variantu zůstat a pomoci potřebným. Do úkrytů, nemocnic, ale i sirotčinců rozdává materiální pomoc, speciálně pak jejich merch.
NAVI na IEM Katowice
NAVI na IEM Katowice
Zdroj: Stephanie Lindgren/IEM Katowice

Jedním z nejlepších  týmů světa je  Natus Vincere, známější jen pod zkratkou NaVi. Stejně, jako všech ostatních, i jich se dotkla krize na Ukrajině. Hlavně proto kvůli tomu, že většina zaměstnanců je momentálně v Kyjevě a v dalších městech. NaVi se tak rozhodlo pomáhat a vydalo prohlášení na Twitteru.

Každý občas Ukrajiny, zaměstnance NAVI nevyjímaje, dělá, co může. Více než 90 % našich zaměstnanců je nyní na Ukrajině a zemi neopustí. Pomáháme lidem v těch nejnebezpečnějších regionech. V našich autech dobrovolníci dovážejí na každodenní bázi to, co je potřeba v Kyjevě, ale i v okolí. Všechno NaVi oblečení je navíc dodáváno lidem do krytů a dětem v nemocnicích a sirotčincích,
napsalo NaVi v prohlášení.
Příspěvek NaVi na Instagramu
Příspěvek NaVi na Instagramu
Zdroj: Instagram NaVi

V prohlášení NaVi mluví o své historii, momentální situaci a budoucnosti. Zmiňují také, že se do práce a k aktivitě na sociálních médiích vrátí hned, jak to bude možné. Děkují také svým fanouškům za podporu a pochopení.

Esportový tým NaVi není jediným, koho se v herním průmyslu na Ukrajině válka dotkla, zasažena byla i ukrajinská herní studia. Jejich zaměstnanci také pracují z domovů a odevšad, odkud to v současnosti jde.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.