Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní skalp! Elitní český hráč v důležitém zápase porazil mistry světa

13. 3. 2022 | 12:49 VALORANT Reportáž
Další nabitý víkend nabízí naprosto úžasný VALORANT. Aktuálně máme za sebou šest zápasů pátého týdne a už se pomaluje rýsuje soupis týmů, které si brousí zuby na play-off. Fnatic s Magnumem jsou jedním z nich a přesvědčili nás o tom díky dominantnímu vítězství nad mistry světa z Acend.
Martin „MAGNUM“ Pěnkov
Martin „MAGNUM“ Pěnkov
Zdroj: Riot Games

Důležitý turnaj EMEA Challengers se pomalu dostává ke konci základní části a výsledky mohou české publikum těšit, tedy alespoň z poloviny. Navzdory neúspěchům Karla „Twisten“ Ašenbrenera, reprezentujícího organizaci BIG, Martin „MAGNUM“ Peňkov zvládl i svůj předposlední zápas, a že bylo na co koukat. Fnatic dosud pustili pouze jednu mapu proti G2, což chtěli mistři světa z Acend změnit.

První mapa zápasu byla zvolena ze strany Fnatic, kteří si vybrali Haven. Přes statistický fakt, že procentuální úspěšnost útočníků je radikálně vyšší než obránců, zvládli borci z Fnatic začínající právě v obraně první mapu naprosto s přehledem. S celkovým skóre 13:4 prokázali svou letošní formu a ochotně přijali výzvu Acend na mapě Ascend. Skoro jako by to měli v názvu, že?

Už od začátku druhé mapy bylo jasné, že oba celky nenechají jediné kolo zadarmo. Na straně Acend dělal Fnatic problémy především Mehmet Yağız „cNed“ İpek z Turecka, který skoro překonal hranici 30 killů. Jeho Jett byla všude, kde bylo třeba, aby získali cenná vítězství. Nicméně MAGNUM a jeho tým se nevzdali a nakonec soupeře udolali a sebrali jim  jejich mapu v konečném výsledku 13:10.

Fnatic zůstávají stále neporaženi, zatímco Twistenův tým BIG včera utržil třetí prohru a jeho bilance je zcela opačná. V posledním zápase čekají Fnatic soupeři z Guild Esports, kteří se dnes utkají proti G2, aby dorovnali laťku neporazitelnosti nastavenou Fnatic. Na oznámení data souboje těchto titánů si musíme počkat, ale rozhodně si to nechcete nechat ujít! Zatím můžete sledovat konkurenci.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.