Přejít k hlavnímu obsahu

Co si počít? Elden Ring mi ukradl přítele, stěžuje si na Redditu mladá žena

17. 3. 2022 | 14:30 Lifestyle
Mít za partnera či partnerku gamera občas není žádný med, a to obzvlášť v době, kdy vyjde nějaká dlouho očekávaná hra. Své o tom ví mladá žena, která se chtěla jeden večer se svým přítelem sblížit, jelikož ale právě vyšla nová hra vyžadující si jeho plnou pozornost, měla nakonec smůlu. O své strasti se rozhodla podělit na Redditu.
Co si počít? Elden Ring mi ukradl přítele, stěžuje si na Redditu mladá žena
Co si počít? Elden Ring mi ukradl přítele, stěžuje si na Redditu mladá žena
Zdroj: Westend61/Getty

Autorce příspěvku, jenž uveřejnila na subredditu relationship_advice, je 19 let, jejímu příteli o tři roky více. Mladý pár se po asi měsíci a půl konečně zase viděl, dokonce měli mít i rande. Přítel si u té příležitosti vyzvednul novou hru, do které se pustil ihned po návratu domů. Dívka ho nechala v klidu hrát nějaké dvě hodinky a pak  se k němu začala chovat láskyplně - přece jen rande bylo skutečně hezké a pár spolu trávil čas po delší době. Měla ale bohužel smůlu, zaujatý gamer neměl zájem. 

Toho, že něco není v pořádku, si přítel všiml až po třech hodinách, tak moc byl hrou zaujatý. Když mu přítelkyně řekla, že by byla ráda, aby spolu zažili nějaké něžnosti nebo něco podobného, řekl pouze „oh“ a vrátil se zpět ke hraní. Dívka byla ještě chvíli vzhůru a dívala se, jak hraje, ale nakonec usnula bez toho, aby se alespoň před spaním pomazlili. Netuší, do kolika její přítel vlastně hrál, neboť většinou stejně vstává před ní.   

Druhý den se pokusila nadnést, že mladík svým chováním ranil její city. Jeho reakce byla, že by neměla být naštvaná, protože se jedná o novou hru. Na Reddit se dívka obrátila s dotazem, jak se zachovat, neboť mladík je jejím prvním přítelem a není si jistá, jaká očekávání má mít či jak to zařídit, aby pochopil i její úhel pohledu. Zpočátku nebylo jasné, o jakou hru se jedná, ačkoliv uživatelé poměrně často odhadovali, že pravděpodobně půjde o Elden Ring, což posléze pisatelka potvrdila. 

Odpovědi komentujících byly různé (a nutno říct, že některé z nich ani nebyly moc užitečné). Mnozí uživatelé, jejichž drahé polovičky jsou vášniví hráči, se podělili o podobné příběhy a s pisatelkou soucítí. „Také jsem byla v poslední době opomíjena kvůli Elden Ring,“ povzdechla si jedna komentující. Druhá podobný problém vyřešila fikaně: „Věděla jsem, že mi Elden RIng ukradne muže, a tak jsem si to koupila taky. Teď alespoň můžu přispět do konverzace.“ 

Některé užitečnější rady podotýkají, že na nadšení z nové hry není nic špatného, ale v každém vztahu je důležitá komunikace a rovnováha. Mladík neměl svou přítelkyni jednoduše ignorovat, radši jí měl objasnit situaci a případně navrhnout náhradní řešení či kompromis. Jiní si neberou servítky a poukazují na to, jak neslušně a sobecky se hráč zachoval, zvláště když dívka strávila několik hodin na cestě, aby se mohli vůbec vidět. Problémem v tomto případě není tedy to, že neopětoval dívčiny snahy o sblížení, ale samotný nedostatek respektu.  

Jelikož neznáme celý kontext a nevíme, zda se jednalo o obvyklou nebo naopak ojedinělou situaci, nemůžeme se k případu zcela vyjádřit. Platí staré dobře, že nic se nemá přehánět , a to jak v hraní videoher tak dalších aktivitách.

Zdroj: GamingBible
Štítky: Elden Ring, Reddit