Přejít k hlavnímu obsahu

EIQ Prague musí postoupit, překvapení neočekáváme, shodují se experti před kvalifikací na Tipsport CS:GO

18. 3. 2022 | 08:15 Counter-Strike 2 Preview
Uzavřená kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava začíná již tento pátek a tuzemská CS:GO scéna se tak probouzí ze zimního spánku. Entropiq Prague, eSuba či Dynamo Eclot se pokusí potvrdit roli favoritů a bez větších problémů postoupit, zatímco čtveřice celků z otevřených kvalifikací chce ukázat, že se do této fáze nedostala náhodou. „Překvapení se nedočkáme,“ shodují se experti před víkendovým kláním.
Entropiq Prague
Entropiq Prague
Zdroj: PLAYzone

Skupina A

Papírově vyrovnanější skupina. Pokud by totiž někdo měl favorizované celky ohrozit, mohla by to být právě Cryptova. „Cryptova je jediný tým , u kterého by se upset ještě dal očekávat. U jiných mixů jsem si nevšimla, že by zatím projevovaly nějaké zlepšení,“ nechala se slyšet Ljudmila „Miley“ Mikitová.

Tomáš „sTORM“ Svoboda a Michal „Mishek“ Kabele už byli skeptičtější. Papírový favorit tu je prostě jasný. Pokud nepostoupí, bude to pro ně obrovské zklamání,“ říká druhý jmenovaný. A Storm souhlasí. „Konkurence je velká, ale pokud ani v jedné ze sestav nebude dělat náhradníka Mishek, měly by svou šanci vzít za pačesy a postoupit vstříc NTC Aréně na první letošní LANku,“ má jasno zkušený komentátor.

Kurzy Tipsport
Umístění do 2. místa (skupina A)
eSuba1.10
Sampi1.12
Cryptova4.00
DEFEATERS8.50

Skupina B

Kurzy Tipsportu i experti vidí skupinu B jako jednoznačnou záležitost. „Dynamo Eclot a Entropiq Prague jsou jednoznačnými favority,“ komentuje Storm druhou skupinu.

Největší příběh bude psát podle Misheka právě pražská divize organizace Entropiq. „Pro Entropiq je to zápas o aktuální sestavu. Když nepostoupí, budou muset přijít změny.“

Nadvládu favoritů ve skupině B očekává také Miley. „Jsou to přední týmy a organizace s hráči , kteří zde hrají aktivně a mají víc zkušeností. Jsou od nich větší očekávání, mají mít vyšší úroveň. Úroveň, na které by je neměl rozběhat mix, který se skládá z neaktivních či málo zkušených hráčů,“ myslí si Miley.

Kurzy Tipsport
Umístění do 2. místa (skupina B)
Dynamo Eclot1.08
Entropiq Prague1.10
1DayHeroes6.00
Team Orsa7.00

Uzavřená kvalifikace Tipsport CS:GO Bratislava začíná v pátek 18. března. Veškeré informace nalezneš zde. Stream začíná ve 14:00 na oficiálním Twitch kanále PLAYzone.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).