Přejít k hlavnímu obsahu

Zítra to vypukne! Přinášíme vše, co potřebujete vědět o prvním střetnutí domácí špičky

17. 3. 2022 | 10:25 Counter-Strike 2 Preview
Tipsport CS:GO Bratislava odstartuje za méně než dva týdny a v následujících dnech je tak na čase zkompletovat startovní listinu. Polovinu účastníků, vedle SINNERS, ENTERPRISE a dvou zahraničních celků, poznáme už o tomhle víkendu, kdy proběhne závěrečná fáze kvalifikačního cyklu. Pojďme si tak projít vše, co potřebujete vědět a znát.
Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: grafika PLAYzone

Tipsport CS:GO Bratislava se uskuteční 30. března až 3. dubna, z pětidenního klání budou finálové dva dny otevřeny živému publiku. Vstupenky jsou již v prodeji, nenechte si tak ujít první velké klání sezóny v NTC aréně. Pokud si stále nejste jisti, jestli dorazit, připravili jsme si pro vás 5 hlavních důvodů, proč se přijet podívat do Bratislavy podívat. Vedle nich je ale nyní potřeba určit další účastníky, jež uvidíte v akci.

Tomuto účelu poslouží uzavřená kvalifikace, která určí další čtyři účastníky z řad českých a slovenských týmů. Aktuálně mají své místo jisté pouze SINNERS a ENTERPRISE, a to díky finálové účasti na MČR 2021. Dvě místa patří zahraničním celkům, jež brzy budeme mít tu čest odhalit, a celou druhou polovinu poznáme již o tomhle víkendu. Uzavřená kvalifikace hostí osmičku týmů, z nichž pouze čtyři mohou postoupit.

Formátem závěrečné části kvalifikačního cyklu je dvojice GSL skupin. Týmy ze dvou výkonnostních košů (1. tvoří pozvané týmy, 2. tvoří vítězové kvalifikací) byly nalosovány do dvou skupin po čtyřech, odkud vždy postoupí polovina. Pro postup je tak potřeba dvakrát zvítězit, dvě prohry naopak znamenají konečnou.

Roli favoritů budou plnit právě pozvané celky – eSuba, Dynamo Eclot, Entropiq Prague a Sampi.Tipsport. Ani vítězové otevřených či dodatečných kvalifikací však jistě nebudou bez šance, zejména od Cryptovy se očekávají velké věci, takže pokud se chcete poměřit s domácí špičkou loňského roku, nyní máte ideální šanci. Seznam účastníků doplňují DEFEATERS, 1DayHeroes (dříve Kosatka dravá) a Orde Samurai (dříve =D).

Sestavy všech účastníků uzavřené kvalifikace
eSubaSampi.TipsportCryptovaDEFEATERS
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Pechyn
 Slovensko sAvana1
 Česká republika desty
 Česká republika Levi
 Slovensko benq1
 Slovensko queztone
 Česká republika zur1s
 Slovensko system
 Česká republika Darber
 Česká republika twist
 Slovensko MGNT
 Slovensko MAXX
 Slovensko zyored
 Slovensko luko
 Slovensko jaro
 Česká republika kinzo
 Česká republika replay
 Česká republika FABULOUS
 Česká republika Volt
 Česká republika mat0x
 Česká republika Frixos
 Česká republika tMs1k
bez kouče/suba
Dynamo EclotEntropiq Prague1DayHeroesOrde Samurai
 Česká republika K1-FiDa
 Česká republika nbqq
 Česká republika Valencio
 Česká republika capseN
 Česká republika Dytor
 Česká republika bfull
 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika HONES
 Česká republika MoriiSko
 Česká republika KWERTZZ
bez kouče/suba
 Slovensko heikkoL
 Slovensko ZEDc
 Slovensko Abdel
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika Kokain
bez kouče/suba
 Slovensko Filixos
 Česká republika Lastík
 Slovensko nelson
 Slovensko T4gg3D
 Česká republika rein
 Polsko wonsz

Pokud bychom měli ze dvou vylosovaných skupin vybrat jednu, která by měla být vyrovnanější a jen těžko se dá odhadovat její průběh, tak to bude bezesporu skupina A. Největším favoritem je zde eSuba, jež bude chtít navázat na cenné kovy ze závěru loňské sezóny. Sampi.Tipsport jim už v jednom vzájemném střetnutí letos dali zabrat, současně se ale musejí ohlížet, protože Cryptova je největším jménem z řad kvalifikovaných týmů. Nová sestava DEFEATERS je zde sice spíše za outsidery, podceňovat tMs1ka a spol. ale není radno.

Co se týče skupiny B, tak tady jsou dva jasní favorité. Dynamo Eclot i Entropiq Prague se začali více ukazovat i na mezinárodní scéně a jistě by rádi správnou nohou vstoupili i do domácí sezóny. Důležitý tenhle turnaj bude hlavně pro Dytora, který je aktuálně na zkoušce v DNE. Na lavičku posazený ZEDc naopak v řadách 1DH bude prahnout po pomstě. Všechno ale nasvědčuje tomu, že nedávné akvizice 1DayHeroes a Orde Samurai mohou v této skupině hlavně překvapit, ačkoliv v jejich řadách najdeme známé střelce.


Bitva o postupová místa v Bratislavě vypukne v pátek odpoledne. První den bude patřit skupině A, v sobotu se zase dočkáte napínavých bojů ve skupině B. Neděle pak nabídne dva rozhodující zápasy v obou skupinách. Všechny duely se hrají ve formátu BO3, jen úvodní zápasy obou skupin jsou nevraživými BO1 bitvami. Vzhledem k tomu, že na Tipsport CS:GO Bratislava postupují čtyři týmy, tak play-off se nedohrává.

Starší 18 let si mohou zážitek ze sledování zpříjemnit díky kurzové nabídce Tipsportu, ve které jsou vedle úvodních zápasů vypsány i příležitosti na postup. Kdo má svého favorita, může zkusit štěstí i touto cestou.

Harmonogram uzavřené kvalifikace
#PátekTým 1 Tým 2BO
A114:30 Česká republika Sampi.Tipsportvs.  Česká republika CryptovaBO1
A216:00 Česká republika eSubavs. Česká republika DEFEATERSBO1
A317:30poražený A1vs.poražený A2BO3
A421:00vítěz A1vs.vítěz A2BO3
#SobotaTým 1 Tým 2BO
B114:30 Česká republika Dynamo Eclotvs. Slovensko Orde SamuraiBO1
B216:00 Česká republika Entropiq Praguevs. Slovensko 1DayHeroesBO1
B317:30poražený B1vs.poražený B2BO3
B421:00vítěz B1vs.vítěz B2BO3
#NeděleTým 1 Tým 2BO
A514:30vítěz A3vs.poražený A4BO3
B518:00vítěz B3vs.poražený B4BO3
Štítky: Tipsport CS, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.