Přejít k hlavnímu obsahu

Letos bych se rád na Masters Tour dostal do play-off, hlásí elitní český hráč Faeli

18. 3. 2022 | 14:41 Hearthstone Rozhovor
Masters Tour Ruins of Alterac je již za rohem a na turnaj míří pětice českých hráčů společně s jedním slovenským zástupcem. Proč jsou letos česko-slovenské výpravy menší než loni? Jak se naši hráči připravují na jeden největších turnajů v Hearthstone a jaké si dávají šance? To vše se dozvíte v následujícím rozhovoru s pravidelným účastníkem MT Faelim.
Faeli
Faeli
Zdroj: entropiq.gg

Jaká byla tvá příprava před Masters Tour Ruins of Alterac?

Hrál jsem spoustu kvalifikací na Masters Tour 2 i Masters Tour 3, jsem spíše turnajový hráč. Mám už určitě jasnou představu o balíčkách, které chci na MT hrát, bral jsem poznatky a zkušenosti z kvalifikací a budu se je na MT snažit využít.

Máte nějakou přípravu s českou skupinou?

Máme skupinu na discordu, tentokrát se nás ale kvalifikovalo podstatně méně, než na Masters Toury, které byly v minulém roce. Dříve jsme i hrávali cvičné série, na tento MT tomu dáváme asi trošku míň. Já osobně tentokrát ani nemám žádného týmového spoluhráče, dříve jsme se hodně připravovali s En1gmou i Jobsadem, když jsme ještě všichni hráli za Entropiq. Tentokrát je to trochu rozdělené, každý se připravuje sám, ale sdílíme si alespoň zjištěné informace.

Jaké jsou tvé osobní ambice na tomto Masters Touru?

Tak především to chci hezky zahrát. :) Rád bych se během tohoto roku dostal alespoň jednou do play-off, tedy do TOP16, ale nemusí to být nutně zrovna na tomto MT.

Jak vidíš šance dalších českých hráčů, kteří jsou na turnaj kvalifikovaní?

Myslím, že jako Češi budeme mít klasicky celkový pozitivní winrate, ale z důvodu, že je nás málo, myslím, že obecně jsou šance na vysoká umístění nižší než v minulém roce.

Už několikrát jsi zmínil menší počet kvalifikovaných Čechů, proč si myslíš, že je letos počet našich zástupců menší než na MT, které byly minulý rok?

Určitě je to nižší motivace pro hráče, hlavní důvod vidím v tom, že některé české týmy ukončily svou HS sekci, česká HS scéna je tedy letos rozhodně o něco chudší. Osobně si myslím, že pokud bychom s En1gmou a Jobsadem stále byli v Entropiqu, kvalifikovali by se na tento Masters Tour oba dva.

Nelze si nevšimnout, že poslední dobou kromě HS hraješ ještě jiný titul - TFT. Jak rozděluješ svůj čas mezi Hearthstone a TFT?

Beru to teď  trochu tak, že HS je „práce“, zbývající volný čas věnuji TFT, do budoucna bych rád měl TFT jako hlavní hru, kterou by se dalo živit, nicméně zatím vůbec nevíme jak se bude vyvíjet komunita a jak moc bude hra podporována. V TFT navíc nejsem pouze hráč, snažím se i o to, dostat hru více k české komunitě, organizuji nějaké turnaje a spolupracuji i s Riot Games, kteří mi vychází vstříc. Naopak v Hearthstone i přes pravidelné streamy a hraní na nejvyšším levelu nikdy podpora ze strany Blizzardu nepřišla.

Dobře, díky za rozhovor a hodně štěstí na Masters Touru.

Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.