Přejít k hlavnímu obsahu

Další bizár za oceánem! Američan byl vyhozen přímo během zápasu, holdoval totiž alkoholu

21. 3. 2022 | 16:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
Z americké scény někdy vyplouvají na povrch novinky, které jsou až k neuvěření. Jednou z nich je i případ hráče pod přezdívkou cxzi, který se provinil přímo během zápasu v ESL Challenger.
Danny "cxzi" Strzelczy
Danny "cxzi" Strzelczy
Zdroj: PLAYZONE

Od celkem neatraktivního zápasu v 40. sezóně ESL Challenger mezi brazilskými MIBR a americkými Stripe se neočekávalo nic zvláštního, taky že první zmíněný celek roznesl svého papírově slabšího soupeře na kopytech. Výsledek je však v tomto případě nepodstatný, mnohem více se totiž bude mluvit o jednom konkrétním hráči ze Stripe.

Danny „cxzi“ Strzelczy převedl na první mapě Overpass katastrofální výkon, s ratingem 0.45 byl jasně nejhorším hráčem svého týmu. Smůla? Ne. Během pauzy totiž organizace oznámila, že už do mače nenastoupí, ba co víc, nezasáhne už ani do zbytku sezóny. Tato informace mnoho tamních fanoušků znepokojila, nikdo nechápal, proč tým nepočkal alespoň na konec zápasu. Vysvětlení přišlo brzy.

Jak zjistilo vyšetřování, cxzi hrál pod vlivem alkoholu! Ano, čtete správně, byl opilý. Jeho komunikace byla značně nesrozumitelná, v jednom kole byl třeba po položení bomby nepochopitelně oddělen od zbytku spoluhráčů. Je to hodně bizarní důvod, který však jasně vysvětluje, proč dostal padáka už během změny map.

Americká scéna opět ukázala svoji stinnou stránku, jako když třeba v říjnu loňského roku musel tým Triumph vzdát zápas s Evil Geniuses, protože jeden hráč těsně před startem usnul. Poučí se někdy naši zaoceánští kamarádi?

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.