Přejít k hlavnímu obsahu

NIP hlásí útok na Major! Za tučnou sumu přivádí z fnatic hvězdného mladíka

22. 3. 2022 | 17:19 Counter-Strike 2 Přestup
Spojení Ludvig „⁠Brollan⁠“ Brolin a Ninjas in Pyjamas je na spadnutí už měsíc, oficiální příchod byl však oznámen až dnes. Devatenáctiletý Švéd se v dresu NIP objeví už v nadcházejícím boji o Major, zatím však není jisté, kdo mu přenechá místo v sestavě.
Ludvig "⁠Brollan" Brolin
Ludvig "⁠Brollan" Brolin
Zdroj: HLTV.org

Ludvig „Brollan“ Brolin je důkazem toho, jaké hráče umí vychovat severská scéna. Už ve svých 16 letech podepsal kontrakt s fnatic, za tu dobu se už stihl dvakrát objevit v prestižní anketě HLTV TOP 20 či vyhrát ocenění nejužitečnějšího hráče ESL Pro League S11. Na čase je však také začít sbírat týmové úspěchy, protože těch má za čtyřletou štaci u tradiční švédské organizace pramálo. Proto se také před měsícem rozhodl ve fnatic skončit a ve svých devatenácti letech otevřít další kapitolu své kariéry - přidal se k odvěkému rivalovi Ninjas in Pyjamas.

Kvůli pravidlům Brollan, za něhož měli NIP údajně zaplatit v přepočtu až 15 milionů korun, pravděpodobně nezasáhne do play-off aktuálně probíhající ESL Pro League S15. Poté však nastane dlouhá doba, během níž se bude chtít tým pod vedením Hampuse „hampus“ Posera co nejlépe sehrát a připravit na jedinou Major kvalifikaci - RMR turnaj v Bukurešti, kde ve skupině B narazí i na české SINNERS.

Zatím není jasné, koho patnáctý nejlepší hráč roku 2020 nahradí. Očekává se však, že si černého Petra vytáhne Nicolas „Plopski“ Gonzalez Zamora nebo Love „phzy“ Smidebrant. Nezapomínejme ale na největší hvězdu týmu, Nicolaie „device“ Reedtze, jenž by kartami při zatím neočekáváném návratu po zdravotních problémech určitě zamíchal.

Díváme se po něm už několik let, stejně jako každý seriózní tým,“ řekl na adresu Brollana jasně manažer Jonas Gundersen. ,,Jsem nadšený, že s NIP mohu udělat další krok ve své kariéře. Vracím se s některými hráči zpět a opravdu cítím, že nastal čas zvednout nějaké trofeje,“ dodává sám hráč a poukazuje na rok 2017, kdy působil po boku hampuse a Plopskiho v GODSENT, respektive Red Reserve.

Jedno je jisté. Nindžové už konečně chtějí vybojovat velký titul a po devicovi a Patricku „es3tag“ Hansenovi podepisují už třetí velkou hvězdu, přičemž jim doposud chyběla stabilita soupisky. Při příchodu dánské superstar hrál s týmem akademik Erik „ztr“ Gustafsson, následně ho vystřídal Linus „LNZ“ Holtäng. Stálá trojice REZ, hampus a ⁠Plopski pak sice k sobě dostala es3taga, jenže vzápětí odešel na „nemocenskou“ device a hráči opět museli zavítat do akademie, odkud si přivolali phzy, který s nimi vydržel až doteď. Zda tomu tak bude i nadále, se dozvíme už brzy.

Soupiska NIP vypadá následovně:

 Švédsko Fredrik „REZ“ Sterner
 Švédsko Nicolas „Plopski“ Gonzalez Zamora
 Švédsko Hampus „hampus“ Poser  
 Dánsko Patrick „es3tag“ Hansen
 Švédsko Love „phzy“ Smidebrant
 Švédsko Ludvig „Brollan“ Brolin

 Švédsko Daniel „djL“ Narancic (trenér)
 Dánsko Nicolai „device“ Reedtz (zdravotní důvody)

Zdroj: hltv.org/
Štítky: Brollan, NiP
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.