Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague se loučí s hvězdným analytikem. Ten se vrací zpět k trénování

23. 3. 2022 | 09:28 Counter-Strike 2 Přestup
Bývalý trenér MOUZ se k organizaci Entropiq přidal loni v září. Kvůli zákazu činnosti v roli kouče se stal analytikem, ale bohužel se mu s českým týmem nepodařilo dosáhnout kýžených úspěchů. Vzhledem k tomu, že jeho trest se blíží do finiše, rozvázal s Entropiqem smlouvu a bude se chtít vrátit opět k trénování.
Entropiq Rejin
Entropiq Rejin
Zdroj: Entropiqteam / Valve

Allan „Rejin“ Petersen byl před rokem a půl jedním z potrestaných koučů v kauze „spectating bug“. Provinil se během působní v Tricked Esport a jeho tehdejší zaměstnavatel MOUZ jej krátce na to propustil. Dvacetiměsíční ban od Komise pro esportovou integritu mu ale za dva měsíce vyprší, a i když je natrvalo potrestán přímo od Valve, rád by se i tak vrátil k trénování. Jeho znalosti mohou pomoci na různých úrovních.

Bohužel, na té české se mu velkých úspěchů získat nepodařilo. Někdejší šampion ESL Pro League, Asia Championships nebo cs_summit se k Entropiq Prague připojil v září, nabídka od české organizace byla lákává zejména proto, že odsud pochází rodina jeho manželky. Tier 1 zkušenosti ale v žádnou medaili přetavit nedokázal, podzim byl pro tým plný zklamání. Informaci o jeho konci přinesla organizace na Twitteru včera večer.

Entropiq Prague dlouhodobě chybí hlavní trenér a právě s koncem Rejina by jeho hledání mohlo začít být zase aktivnější. Ukotvit a stabilizovat funkční styl hry tým potřebuje jako sůl, aby dal jasně najevo, že setrvání stejné základní pětice po nešťastném podzimu bylo tím správným krokem. V letošním roce se EIQ Prague sice dokázali vyhoupnout na 63. příčku HLTV žebříčku, což je jejich maximum, nyní už jsou ale opět o 100 pozic níže.

Domácí sezóna pro někdejší dvojku česko-slovenské scény začala o minulém víkendu, kdy se Michalu „leckr“ Kadlíčkovi a spol. podařilo vybojovat postup na Tipsport CS:GO Bratislava. Úvodní turnaj revoluční MČR sezóny bude první velkou zkouškou toho, jak na tom tým aktuálně je. Na ty další už by to ale chtělo mít opět kompletní sestavu, tedy i s plnohodnotným koučem, který EIQ Prague chybí od konce Jozefa „d0di“ Kisse.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.