Přejít k hlavnímu obsahu

Co se to děje?! Tři zahraniční hráči a dva snipeři v sestavě ENTERPRISE?

23. 3. 2022 | 16:40 Counter-Strike 2 Spekulace
V táboře týmu ENTERPRISE to žije. Po proměně sestavy z lokální na mezinárodní, a hlavně anglicky mluvící, nyní přichází možná ta nejpřekvapivější informace ze všech. Nejnovější spekulovaná posila na pozici snipera by nemusela nahradit dosavadního odstřelovače číslo jedna, nebo to alespoň naznačuje večerní zápas turnaje Elisa Invitational Spring.
Poslední posíly ENTERPRISE
Poslední posíly ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE esports

Rok 2022 začali ENTERPRISE s Davidem „forsyy“ Bílým v sestavě, ten ale pro novou sezónu zamířil do SINNERS. Jeho nástupce Dominik „NIO“ Maxian se příliš dlouho neohřál, v rámci jeho výměny se tým transformoval v mezinárodní, když přijal dva cizince. Ani tohle ale není poslední změna za lepšími zítřky.

Už několikátým dnem se spekuluje, že organizace úřadujících vicemistrů ČR má zájem o 17letého Igora „w0nderful“ Zhdanova. Další z vycházejících hvězd sniperů z CIS regionu skončil v HellRaisers a jako mladší 18 let nemusí řešit nejistotu své budoucnosti v esportu. Právě tento tým sice nezískal žádné úspěchy, mladičký hráč však i přesto statisticky září a není divu, že musí být v hledáčku mnoha mezinárodních týmů.

Tuto příležitost si zřejmě nechtějí nechat ujít ani ENTERPRISE, přece jenom výkony Villeho „myltsi“ Vilkmana v posledních týdnech příliš přesvědčivé nejsou. Podle nejnovějších informací by ale nemuselo jít o změnu snipera za snipera. Na povrch nejprve vyplavalo, že se w0nderful objevil na týmovém tréninku namísto Matúše „matys“ Šimka, což se na první pohled zdálo být zvláštní variantou. Ale světe div se, w0nderful je uveden v sestavě na dnešní zápas turnaje Elisa Invitational právě na místě matyse.

O vyjádření k prvotním spekulacím jsme oslovili vedení ENTERPRISE, to se situaci rozhodlo nekomentovat.

Ačkoliv všechno je zatím neurčité, tak se dá jednoznačně říci, že po odchodu forsyyho by případný konec matyse byl další bolestivou ránou. 19letý hráč díky výkonům z posledních měsíců v současnosti platí za možná nejzdatnějšího hráče mimo sestavu SINNERS. Existuje ale celá řada scénářů. Buďto není matys jednoduše dostupný a tým si chce vyzkoušet zahrát s možnou náhradou za myltsiho, nebo vznikl důvod, proč by slovenský střelec v sestavě nadále nepokračoval (přestup do světa nebo jiné personální důvody).

Dnešní vystoupení w0nderfula může být jednorázové, stejně tak třeba vidíme myltsiho naposledy v akci. Těžko odhadovat, že by v týmu dlouhodobě pokračovali dva snipeři, na to je trh dost se zahraničními hráči dostatečně široký, aby se jeden z čistokrevných odstřelovačů rozhodl zčistajasna přeorientovat. Nebo jde pro finského hráče o druhou šanci, jak najít v rámci struktury týmu sám sebe a dopomoci EP k úspěchům.

Jednu jistotu však máme. ENTERPRISE na přelomu března a dubna vykročí do domácí sezóny vystoupením na Tipsport CS:GO Bratislava, kde už proběhly uzávěrky soupisek. V ní figuruje jak matys, tak i myltsi.

Tak či onak, na největších českých a slovenských akcích by složení se třemi cizinci nepřipadalo v úvahu, protože to pravidla MČR ani Sazka eLEAGUE neumožňují. Pokud se však oficiálně něco nového dozvíme, zřejmě to bude až právě po tomto turnaji (vstupenky zakoupíte zde). Do té doby můžeme jen spekulovat a sledovat, jak si v dnešních a případně dalších zápasech mezinárodní složení ENTERPRISE bude počínat.

Jak vypadá sestava pro večerní zápas Elisa Invitational:

 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith
 Česká republika Robert „manguss“ Kasper
 Rumunsko Raul „Blytz“ Gligor
 Finsko Ville „myltsi“ Vilkman
 Ukrajina Igor „w0nderful“ Zhdanov

 Rusko Aleksey „Nevar“ Voronov – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.