Přejít k hlavnímu obsahu

Gamer-babča je vášnivou hráčkou. K 80. narozeninám dostala od komunity stovky tisíc Kč

26. 3. 2022 | 19:34 Gaming
Hry lákají ty nejmenší i nejstarší. Důkazem toho je i vášnivá hráčka s přezdívkou WoWGrandma78. I na stará kolena to můžete ve videohrách pořád řádně rozbalit, před gamer-babča totiž nedávno slavila své 80. narozeniny. Diváci ji zcela dle očekávání prokazovali svou přízeň, jeden streamer jí ale obzvlášť zlepšil den.
Věk je jenom číslo! Vášnivá hráčka dostala u příležitosti 80. narozenin od komunity desetitisíce dolarů
Věk je jenom číslo! Vášnivá hráčka dostala u příležitosti 80. narozenin od komunity desetitisíce dolarů
Zdroj: Twitch

Už dávno neplatí překonané stereotypy, že videohry jsou pouze zábava mladých a starší generace nemá mezi gamery co dělat. Starších hráčů je plno, mnozí mají široké fanouškovské základny a někteří mohou mít  takový dosah, že ovlivní i videoherní průmysl. Například 85letá hráčka Skyrimu s přezdívkou Skyrim Grandma, skutečným jménem Shirley Curry, je  známá svými průchody hrou The Elder Scrolls V: Skyrim - když nedávno utrpěla mrtvičku, po níž skoro vše o hře zapomněla, vývojáři Skyrimu jí poslali pugét květin s přáním k rychlému uzdravení. 

Dnes se ale budeme věnovat jiné hráčce starší generace. WoWGrandma78 jde skutečně s dobou a ničeho se nezalekne, World of Wacraft ostatně hraje už od jeho vydání a nejvíce ji baví streamovat a seznamovat se z lidmi z celého světa. Mimo to má šest dětí, devět vnoučat a pět pravnoučat a své narozeniny si přála strávit tím, co ji baví nejvíc. Má vlastní Twitch kanál, na němž slavila životní milník subathonem – tedy typem streamu, kdy streamujete a každý nový subscriber či donate prodlouží dobu streamování.  

Věk je jenom číslo! Vášnivá hráčka dostala u příležitosti 80. narozenin od ostatních streamerů desetitisíce dolarů
Věk je jenom číslo! Vášnivá hráčka dostala u příležitosti 80. narozenin od ostatních streamerů desetitisíce dolarů
Foto: WoWGrandma78

Na Twitch kanále ji sleduje přes 60 tisíc diváků, subathon běží již týden a a v současnosti by měl běžet ještě skoro jeden další. Původně tato hráčka tak známá nebyla, pozornosti se jí ale dostalo poté, co ji content creator CouRage s takřka 2 miliony sledujícími označil ve svém tweetu za svou „nejoblíbenější streamerku na Twitchi“. Část jeho publika se ze zvědavosti připojila k „babčinému“ streamu a skrze „subs“ a „donates“ jí věnovali přes 20 tisíc dolarů. To ale není vše, babičky si všiml i další velký streamer Trainwreckstv. Ten se připojil ke streamu, aby ji pozdravil a u toho jí daroval dalších 10 tisíc dolarů.

Hráčka tak dostala více než 30 tisíc dolarů, tedy přes 670 tisíc korun. Nutno říct, že takový příspěvek nečekala, když se objevila částka deseti tisíců dolarů, nevěřícně opakovala, co se to děje. Všechny jistě uklidní ujištění, že hráčka pamatuje na své zdraví i svůj věk a během streamování si dělá přestávky. Když zrovna nevysílá, můžete si užít podívanou jejích fotografií. Tak jako tak, hlavní je, že mohla oslavit své narozeniny s lidmi, kterým na ní záleží, a tím, co ji baví nejvíce.