Přejít k hlavnímu obsahu

Cena paliva se do Fortnite nepromítla, můžete jezdit třeba tankem

25. 3. 2022 | 08:16 Fortnite Update hry
Fortnite v této sezóně představil tanky ve válce mezi Imagined Order a The Seven. Jsou rozmístěny po celé mapě, hlavně v místech s vysokou návštěvností, jako jsou Tilted Towers a Coney Crossroads. Staly se trochu kontroverzními, protože jsou obtížně přemožitelné. Aby taky ne. Mají sice jedno slabé místo, ale stále jsou jedním z nejmocnějších vozidel, která kdy byla do hry přidána.
Tanky ve Fortnite
Tanky ve Fortnite
Zdroj: Epic Games

Vzhledem k tomu, že jsou tanky ve hře úplně nové, mnoho hráčů možná ještě žádný ani využít nezkusilo. Může být až trochu skličující, jak mocné tanky jsou. Zde je však pár tipů, jak je co nejlépe využít.

Dalo by se říct, že nejlepší použití tanku je v triu. I když je můžete samozřejmě používat jako samostatný hráč, jsou optimalizovány pro střílení pro dva hráče. Jsou zde i místa pro třetího a čtvrtého hráče, ale ta už jsou odkrytá. Avšak třetí hráč může během boje tank opravovat nebo natankovat. Štěstím je, že ceny paliv se do Fortnite ještě nepromítly. 

Pro dva hráče umožňuje tank jednomu řídit vozidlo a střílet rakety a druhému obsluhovat střílnu. Tou lze mířit kamkoli nezávisle na směru jízdy tanku. Při střelbě pak tank funguje stejně jako běžná zbraň. Tlačítko zaměřování poskytne hráčům o něco lepší pohled na to, kam střílí, a tlačítko střelby pak střílí, to je jasné.
 

tank ve hře
tank ve hře
Zdroj: Epic Games

Je důležité vědět, že tanky se pohybují pomaleji. Jiné vozidlo s nimi nedohoníte, ale zase mohou jezdit kdekoliv po mapě. Auta mají potíže s jízdou do svahu a čtyřkolky nemohou jezdit ve vodě, ale tanky to všechno zvládnou bez jakýchkoli problémů.

Také je nezastaví nic, co jim stojí v cestě. Tanky ničí budovy a projedete skrz ně jako nůž máslem, může to ale mít za následek poškození nádrže a ztrátu některých zařízení. Vždy je však k nalezení svářečka, která to opraví.
 

svářečka k opravě tanku
svářečka k opravě tanku
Zdroj: Epic Games

Svářečky mají 200 použití, takže nemohou donekonečna opravovat nádrž a tank, ale mít jednu po ruce může znamenat velký rozdíl v boji.

Tanky najdete v následujících lokacích:

  • Rocky Reels
  • Coney Crossroads
  • The Fortress
  • Tilted Towers
  • The Daily Bugle

Tato místa se hemží IO strážemi a často tam padá několik hráčů, takže dostat se dovnitř a získat tank bez úhony není snadný úkol, rozhodně to však není nereálné.

Tanky budou pravděpodobně v budoucí aktualizaci nerfnuty, ale prozatím jsou pravděpodobně nejvýkonnější zbraní nebo předmětem ve Fortnite kapitole 3 sezóně 2.
 

Štítky: Fortnite update, Tank
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.